Det store arrangement "Hawdaw" løber af stablen fra klokken 14 i Hanstholm Centret

HANSTHOLM: Der er fisk i kar, fisk på panden, fisk til salg og fisk på tallerkenen i Hanstholm i dag fredag. Det store arrangement "Hawdaw" løber af stablen klokken 14 i Hanstholm Centret og det sætter i den grad fokus på fisk og Hanstholm.

Det er det sidste af tre såkaldte Fyrtårnsevent under titlen "Vi elsker Thy". Tidligere har der været afholdt velbesøgte temadage i Thisted med fokus på lokale mad-specialiteter og i Hurup, hvor det var lokalt kunsthåndværk, der var emnet.

- I Hanstholm valgte vi at det naturligt nok skulle være fisk, fortæller den ene af de to eventkoordinatorer på det kommunalt støttede fremstød Maria Vangsgaard.

- Men også hav og kyst og ikke mindst udviklingen ved kysten. Derfor er der ikke kun en masse fisk i Hanstholm centret, men også bølgeenergi og testcenteret og byudviklingen i Hanstholm er repræsenteret.

- Men uanset, så er der rigtigt meget at kigge på for hele familien.

Ikke mindst børnene vil få meget ud af en tur til Hanstholm centret i dag, fortæller Maria Vangsgaard.

- De kan se og røre ved fisk sammen med en biolog. De kan farvelægge Nordsø-fisk. Der er is-bloks-jagt og skattejagt med en pirat. Kulturrummet og Hanstholm Bibliotek har en hel masse aktiviteter for børn, blandt 3-D printer i aktion.

Ud over hele dagen er der en række konkurrencer, hvor man kan vinde frisk fisk med hjem.

Kl. 16 er der fiskeauktion med auktionsmester Jes Holm Sørensen.

Og der er ingen grund til at tænke på mad i aften - der er masser at smage og spise i Hanstholm, lyder det fra Maria Vangsgaard.

Der vil være masser af musik fra flere navne og butikkerne har fisket nogle rigtig gode tilbud frem på dagen.

Der vil også være fremvisning af rednings og brandmateriel.

"Vi elsker Thy" er et fremstød for at støtte handelsbyerne og fremme et større samarbejde byerne i mellem, så det ikke kun er by-night arrangementer man tilbyder kunderne. Men flere forskellige arrangementer, som man fælles får i gang i byerne.

"Vi elsker Thy" skal køre som tilbagevendende begivenheder hvert år de næste fem år.

Hawdaw i Hanstholm er fra kl. 14 til 21.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...