Tirsdag nåede byggeriet på Hanstholm havn en milepæl, da de to moleender nåede sammen

HANSTHOLM: I 11 måneder har den store udvidelse af Hanstholm havn været i gang. Et byggeri der går bedre end forventet, for vejret har været med entreprenøren.

Tirsdag nåede byggeriet på Hanstholm havn en milepæl, da de to moleender, på den 1060 meter lange læmole mod nord og øst nåede sammen. Dermed er et kritisk punkt for byggeriet også passeret. For nu kan arbejdet i bagland foregå uanset vejr og vind.

- Vi er længere i øst end vi havde regnet med. Den del af ”Nordmolen” der vender ud mod havet er helt færdig og bygget op til 6,5 meter over havniveau. Den anden del ind mod land skal ikke være så høj, og bygges op med granit i fire niveauer ind mod land, fortæller projektleder ved Per Aarsleff AS, Mogens Steen Pedersen.

- Det næste der kommer til at ske er, at vi begynder på opfyldningen af baglandsarealet. Det materiale henter vi i indsejlingen og i forhavnen. Her skal der jo alligevel uddybes ned til henholdsvis 11 og 10 meter. Det sker med et uddybningsfartøj.

- I december fjerner vi de tre første gamle sænkekasser, så vi får sejlende adgang til den nye havn. Uddybningsfartøjet skal ind og grave ned til kalken. Vi skal så i januar i gang med at bore en række huller ned i kalken, så det bliver muligt at hamre spunsen ned. Arbejdet med den lange spunsvæg, fra den gamle østre tværmole og over til den nye østmolen skal efter planen påbegyndes i februar, fortæller Mogens Steen Pedersen.

I alt skal der bruges 580.000 kubikmeter materiale til for at fylde det nye baglandsareal, bag den nye lange kaj i Østhavnen.

Havnedirektør Niels Clemensen var ude på molen og se øjeblikket da den blev lukket. Han er tilfreds med byggeriet:

- Det er dejligt at se, at det glider helt efter planen, og at vi endda er foran. Nu er østmolen lukket, og vi kan rigtigt se, hvordan vores nye havn bliver.

- Nu går vi ind i en ny fase. Det mest kritiske er bag os - nu kan vejret ikke drille os så meget mere, lyder det fra havnedirektøren.

Hanstholms nye havn skal stå færdig i 2020.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...