Byggeriet af den nye havn har haft gavn af det gode vejr i maj

HANSTHOLM: Havnebyggeriet i Hanstholm har på grund af det flotte majvejr fået en forrygende start.

Tre steder har mænd og maskiner fra Aarsleff AS været i gang i flere uger i et tempo, der har imponeret de lokale: i vest med etableringen af arbejdshavnen ved vestre tværmole, ved molebyggeri af den nye vestmole lidt længere ude og ved byggeri af den nye lange østmole, som "knopskydes" midt på gamle østmole.

Onsdag i sidste uge begyndte der byggeri på et fjerde sted på havnen. Eller nærmere ved havnen.

På stranden øst for havnen er etableringen af den inderste del af den lange østmole begyndt.

Vinkelret på den åbne strand er byggeriet af molen allerede skudt 80 meter ud. Nu er håbet hos Aarsleff, at de to byggerier af den 1000 meter lange nye østmole kan nå hinanden inden året er omme.

- Vi har bygget 130 meter mole yderst. Nu er vi gået i gang inde på stranden, for at fremskynde processen. Her går det stærkt, for dybderne her er naturligvis helt anderledes end yderst, hvor der er 5-6 meter vand. Og når de to molebyggerier når hinanden, forhåbentlig i år, så får vi ro og fred til at etablere det store baglands areal bag østmolen, fortæller entreprisechef Simon Larsen, fra VG Entreprenører, som er en del af Aarsleff AS.

- Vi har haft blæsevejr i nogle dage nu. Dermed kan vi ikke arbejde ude på molerne. Derfor er vi gået i gang inde på stranden, for at udnytte tiden bedst muligt, siger Simon Larsen.

- Nu vil vi fortsætte inde på stranden, så længe det blæser. Så snart vejret bliver til at arbejde ude på ydermolerne, så rykker vi derud igen.

- Det har vores første prioritet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...