Et nyt midlertidigt infocenter er nu ved at blive etableret på på p-pladsen på Kystvejen

HANSTHOLM: Et nyt midlertidigt infocenter er nu ved at blive etableret på på p-pladsen på Kystvejen med udkig over Hanstholm Havn.

Fire nye containere, såkaldte ”Info-bokse” der skal fungere som en samlet formidlingsenhed, er netop blevet opstillet.

Nu skal containerne, som har glas i endevæggen ud til havnen, fyldes med indhold, så besøgende til området kan få alt at vide om havnens store udvidelse, historien, virksomhederne, fiskens vej og i det hele taget synliggøre, at der der sker rigtig meget på Hanstholm Havn, som havnens direktør Niels Clemensen kunne fortælle ved forrige uges offentlige møde på Hotel Hanstholm.

- Vi oplever stor interesse omkring Hanstholm Havn og ikke mindst aktiviteterne knyttet til havneudvidelsen. Der er ikke et sted i dag, hvor man kan finde information. Nu får alle en bedre mulighed for at få sig et overblik inde fra de fire containere, hvor der vil blive fyldt med fotos, plancher og Tv-skærme med film, fortæller Line Røge, Hanstholm Havn, som er koordinator for etablering af det nye informationssted.

De første to bokse åbnes i december, og de to sidste følger til foråret.

I de to første bokse får publikum information om historien og hvad Hanstholm Havn er i dag.

Entreprenør Aarsleff AS får nummer to, der fortæller om byggeriet.

- Her vil der blandt andet blive vist en stribe drone-film, og der bliver præsentation af byggeriet og de folk der står bag det. Aarsleff vil også fortælle om de udfordringer der er ved at bygge på et sted som Hanstholm, fortæller Line Røge, der forsætter:

- De sidste to bokses indhold er vi ved at definere. Det bliver sikkert noget om fiskeri, om fødekæden fra hav til fabrik, og udviklingssporene for Hanstholm.

Den sidste boks kommer sandsynligvis til at rumme blandt andet fortællingen om havnen i landskabet.

- De fire info-bokse bliver koblet sammen med en bred træ-gangbro, der leder publikum i slangeform gennem alle fire bokse. Infocenteret på p-pladsen er midlertidigt og skal virke de næste par år. Men dette initiativ er tænkt som et første skridt mod et større ”showroom”. Det kunne være længere oppe på skrænten, fortalte Niels Clemensen ved mødet i forrige uge.

Info-boks projektet, som udføres i samarbejde med Thomas Tram Pedersen, historiker fra kulturformidlingsfirmaet LandScape, har afsæt i handlings- og idékataloget, Hanstholm og Havnen.

Det handler om bosætning, turisme og erhvervsliv – udarbejdet af CFBO i samarbejde med Thisted Kommune, Realdania og en projektgruppe med repræsentanter - herunder borgere, foreninger og virksomheder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...