"Vi Elsker Thy" kommer til Hanstholm på fredag, når der er HawDaw

HANSTHOLM: Det sidste af årets fyrtårnsarrangementer bliver "Haw Daw i Thy", som bliver en stor hav- og kystfestival i Thy.

Ifølge arrangørerne bliver det det også første spadestik til at udvikle en festival, der samler og markedsfører virksomheder, forretninger og formidlere, der har udgangspunkt i og omkring havet og kysten i netop Thy.

"Haw Daw i Thy" afholdes første gang fredag 17. august fra klokken 14.00 til 21.00 i Shoppingcenter Hanstholm.

- Stemningen fra Nationalpark Thy og havet vil danne rammen for mellem 20 - 30 lokale hav-orienterede virksomheder og hav/vind/kyst entusiaster, som vil holde workshops og vise og sælge deres skønne produkter og oplevelser, som spænder lige fra Testcentret i Østerild, DanWEC bølgeenergi og fiskeauktion til lystfiskeri på det gule rev, surfing og projekter langs kysten, forklarer eventkoordinator Maria Vangsgaard og projektleder Berith Holtebo.

"Haw Daw i Thy" er det sidste af de tre store tilbagevendende "fyrtårnsarrangementer", som er blevet arrangeret hen over sommeren i de tre store handelsbyer og med tre forskellige temaer.

Det hele i "Vi elsker Thy" regi og hvor det første arrangement var i juni i Thisted med "Smag på Thy", i juli i Hurup med "Kunsthåndværk i Thy" og nu i Hanstholm med "Haw Daw i Thy".

Udstillerne vil være flankeret af blandt andet smagsprøver fra Hanstholm fisk- og skaldyr, og der vil være mulighed for at købe fisk og røgvarer og den lokale Lions-afdeling sælger pandestegte rødspættefileter fra Taabbel som kan spises til lokale musikalske indslag.

Derudover vil der være konkurrencer for voksne og børn med et "hav" af præmier.

Danmarks mest berømte fiskeauktionarius - Jes Holm Sørensen fra Hanstholm Fiskeauktion - leder fiskeauktionen.

Udenfor centret kan både store og små gæster opleve et følebassin med fisk, Danmarks største sandkasse (som gemmer på en overraskelse for børn) og hugge mønter fri af Danmarks største isblok.

Redningsstationen og brandvæsnet kommer også forbi og viser, hvad deres grej er i stand til for at redde liv og værdier.

Erhvervschef i Thisted Kommune Kim Bak Kristensen holder åbningstale kl. 14.00.

Arrangørerne håber på rigtig stor opbakning og interesse, og at alle får en dejlig oplevelse og nye indtryk af, hvad de lokale hav- og kyst orienterede virksomheder kan præstere - oplevelser de gerne vil dele med mange andre.

Visionen er at skabe en årlig tilbagevendende hav- og kystfestival, der skaber værdi for producenterne, for byen og for hele Thy. Men også skabe en bæredygtig udvikling i vores lokalsamfund, hvor vi arbejder og står sammen om at skabe og fortælle de gode historier, skaber en fælles identitet med afsæt i en tydelig lokal forankring - et mere tydeligt Thy.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...