Spillestedet Høloftet er helt lukket ned, og salget af vine til restauranter, barer og cafeer er stoppet - men så kom en kunde med en ny idé

FLOULEV: For rigtig mange virksomheder er det helt ny tider her under covid-19-krisen og regeringens forskellige foranstaltninger til afværge af smittespredning. For Hanne og Bent Hargaard i Floulev på Thyholm betyder det, at den ene del af deres virksomhed, spillestedet Høloftet, er lukket helt ned. Alle koncerter i marts og april er allerede udskudt, og 1300 billetter er dermed skubbet frem til ny datoer.

Men også den anden del af Hanne og Bents virksomhed er forandret fra den ene dag til den anden:

- Vores primære forretning er at sælge vine til restauranter, vinbarer og cafeer rundt i landet, og da de er lukket ned, har det naturligvis også betydet, at der ikke længere kommer bestillinger fra dem. Det har været som at vende en hånd, fortæller Bent Hargaard.

Men der er også lyspunkter. Den trafik gennem vinlageret, som der de seneste år har været af gæster ved koncerter og vinsmagninger på Høloftet, har betydet, at privatsalget af vin har fået en større og større betydning. Og i denne tid, hvor der, som i restaurationsbranchen, er for lidt at lave, og hvor aflysninger er mere almindelige end bestillinger, har Hanne og Bent Hargaard oplevet en imponerende opbakning og loyalitet:

- Der er en enorm støtte fra lokalbefolkningen. Det er der til restauranternes takeaway, og den opbakning mærker vi også. Vores gæster og kunder har fluks reageret på vores nyhedsbreve, opslag på facebook og gode tilbud, og så har de bestilt en portion vine, siger Bent Hargaard.

Vinene bestilles over telefon og mail, de stilles frem uden for butiksdøren, og betalingen oftest med Mobile Pay:

- Vi er naturligvis fuldstændig opmærksomme på at følge sundhedsmyndighedernes anvisninger, og derfor foregår afhentningen udenfor, og derfor bringer vi også ud til kunderne i Struer, Lemvig, Holstebro og Thisted kommuner. Vi skal jo passe på hinanden, siger Bent Hargaard.

Forleden havde han så debut på et helt nyt tiltag - virtuel vinsmagning. Ideen kom fra en kunde, og hurtigt tog Bent Hargaard den op. Man kunne bestille en smagekasse og så sidde hjemme ved skærmen, smage med, høre om og kommentere vinene:

- Vi var nok 80 over hele landet, der nørdede ved vores første vinsmagning på vores facebookside, fortæller han.

Fredag 10. april har Hargaards igen virtuel vinsmagning - denne gang med vine fra firmaets faste leverandør af østrigske vine, Mehofer:

- Judith Mehofer kommer godt nok ikke til Thyholm, men hun er med på nettet, og derfor er de tilhørende vine fra hendes vingård. Det bliver vildt spændende, siger Bent Hargaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...