Det islandske par Astá Sigurdardottir og Dadi Jonsson faldt for surfmiljøet ved Vestkysten og flyttede til Thy med deres tre børn

VORUPØR: En ny frisørsalon er pr. 1. oktober åbnet i Vorupør.

Det første, man lægger mærke til, når man træder ind i Happy Curl, som salonen hedder, er indretningen som udelukkende er genbrugsting. Et skævthængende billede af kong Christian X med mangfoldighedsregnbue, som er flankeret af dekorerede bukkegevirer. Planter i gamle retrokrukker og tomme billedrammer. Selv de små vægborde under spejlene er gamle skateboard.

- Vi går meget ind for genbrug, og så var det naturligt, at min salon skulle indrettes af ene gamle ting, der har fundet ny anvendelse. De skateboard var engang min mands, siger Astá Sigurdardottir.

De to islændinge faldt for Vorupør og Vestkysten og flyttede til Thy i sommer efter flere år i København:

- Vi var i 2019 Thy på Air B&B-ferie i Vorupør. Vi elsker begge surfmiljøet og naturen ved Vestkysten. Der lidt Island over det. Så vi besluttede at flytte fra storbyen og vestpå. Efter at have tjekket flere steder fra Sønderjylland og nordpå, kom vi tilbage til Vorupør. Og så besluttede vi at slå os ned her, siger Astá Sigurdardottir.

Hun blev uddannet som frisør i Island for 10 år siden og har arbejdet otte år i en salon på Nørrebro i København.

Astá Sigurdardottirs mand Dadi Jonsson har de senere år arbejdet som colourgrader i filmbranchen, men er nu i lære som tømrer hos Brdr. Vestergaard i Hundborg. Parret og deres tre børn bor i Øster Vandet, men er på udkig efter en bolig i Vorupør.

Astá Sigurdardottir og Happy Curl tilbyder nu alle former for smart hår og frisurer på den velbeliggende adresse Vesterhavsgade 121, hvor Novasol tidligere holdt til.

Som den smagfulde genbrugsindretning af salonen antyder, så er også tanken bag salonen også bæredygtig:

- Jeg bruger produkter fra australske NAK og spanske Montibello. Begge er veganske, 100 pct. bæredygtige og økovenlige, siger Astá Sigurdardottir.

Happy Curl har åbent alle dage undtagen søndag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...