Lingbank er solgt til Canadian Fishing Company fra Vancouver

HANSTHOLM: Fiskeskibe handles ofte mellem landene rundt om Nordsøen. Men det hører til sjældenhederne, at skibe sælges til den anden side af jordkloden.

I Hanstholm er der netop givet håndslag på salg af havnens eneste store industritrawler Lingbank. Fra 9. januar har familien Rasmussen og selskabet Lingbank Fiskeri ApS solgt Lingbank.

Den nye ejer er Canadian Fishing Company fra Vancouver på Canadas vestkyst.

Handlen har været undervejs siden august, hvor skipper Brian Dickens for første gang var i Hanstholm for at bese den 34 år gamle Hanstholm Trawler.

Nu er canadieren tilbage i Hanstholm, med sin maskiningeniør Chris Oborski. Denne gang for at overtage skibet, og få arbejdet med at gøre skibet klar til den omkring 18.500 km lange tur hjem, sat i gang.

- Vi køber Lingbank, fordi det er et velholdt og moderne skib. Der var nogle andre skibe på markedet. Men selv om Lingbank er lidt større end vores behov, så er den passende til det fiskeri vi skal bruge, siger den canadiske skipper, der selv kommer til at erhverve 40 procent af Lingbank. Resten af ejerandelen er købt af Canadian Fishing Company, som ejer og driver tre andre fiskefartøjer.

For familien Rasmussen er det en god handel de har gjort.

- Vi fik det for Lingbank vi forlangte. Vi venter jo på vores nye Lingbank, så vi skulle handle med en køber, der gjorde det muligt at vi kunne fiske længst muligt, siger Jens Schneider Rasmussen, medejer af Lingbank Fiskeri Aps, og fortsætter:

- Vi afventer nu at vores nye skib ankommer.

Leveringen af den nye Lingbank, på 49,95 meter, kommer ifølge Jens Schneider Rasmussen til at ske i august.

Familien kommer dermed til at vente et halvt års tid, før de kan komme på fiskeri igen. Det betyder dog ikke så meget, da kvoterne kan byttes væk, og opfiskes senere.

For den gamle Lingbank venter nu et større værftsarbejde i Hanstholm, hvor skibet skal gøres klar ifølge krav de canadiske myndigheder. Et arbejde der laves af lokale virksomheder. Der skal blandt andet monteres helt nye spil på Lingbank.

Skibet beholder i øvrigt sit navn, fortæller Brian Dickens.

- Jeg stammer selv fra England, hvor fiskepladsen Lingbank ligger tæt ved. Lingbank er et godt navn. Desuden står der et stort ”L” i stævnen. Det synes min kone er godt - for hun hedder Lola, lyder det fra den canadiske skipper og medejer.

Han skal ikke selv sejle Lingbank tilbage.

Det sørger en indhyret besætning på mindst fire personer for.

En tur der sandsynligvis går sydpå til Las Palmas og herfra over Atlanten til Panana-kanalen og op langs den amerikanske vestkyst.

Turen forventes at tage 45 døgn.

Canadiske Lingbank skal i øvrigt fiske efter ”Pacific Whiting”. En fiskeart som danske fiskere og fiskespisere kender ret godt under navnet Kulmule.

Prisen ønsker parterne ikke at offentliggøre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...