28. september skal 200 elever være med til at trampe penge hjem til multibanen

HANSTHOLM: Hanstholm Skoles nye leder Niels Cassøe Jepsen ønsker at gøre noget ved den gamle skole ude og inde.

Ved indvielsen af den nye legeplads for en måned siden, blev ønsket om en multibane i en af de tomme skolegårde luftet. Skolen skulle dog først finde pengene til banen.

Nu har forældrene på Hanstholm skole taget initiativ til at finde de penge.

Fredag 28. september skal et stort cykelsponsorløb med deltagelse af alle skolens 200 elever være med til at trampe penge hjem til etableringen af multibanen.

- Vi har fået en ny leder, som vi forældre kan mærke, vil Hanstholm Skole. Det har allerede smittet af på os forældre, og det er som et nyt fællesskab og ejerskab af skolen er opstået. Noget vi ikke har kendt før. Det er bare så fedt, siger Susanne Nørgaard, en af forældrene bar det stort anlagte initiativ for at skaffe penge til Hanstholm Skole.

- Vi tror, at dette er starten på en ny tid for Hanstholm skole. Med en ny engageret leder i spidsen og forældre der vil arbejde hårdt for skolen, tror vi på at vi kan skabe en ånd der vil få hele byen til at favne Hanstholm skole, siger Christina Hove, en anden af forældrene.

Det er et længe næret ønske fra eleverne at få en multibane.

- Det har ikke været attraktivt tidligere, da der ikke er noget i skolegården udover fliser. Og boldspil derude er forbundet med risiko for skader, siger Susanne Nørgaard.

Forældrene, som er en del af Hanstholm Skoles venner, håber til cykelsponsorløbet at spille et pænt stort beløb ind. Et forsigtigt gæt siger 50.000 kroner plus.

Omkring 10 virksomheder har allerede sagt ja til at støtte med beløb til indsamlingen.

Flere bliver nu kontaktet.

- 28. september må gerne blive en festdag på Hanstholm Skole, når der skal cykles. Vi håber at mange forældre og folk i Hanstholm vil støtte børnene der skal cykle for multibanen. Skolen stiller et stort telt op ved cykelruten. Her kan man komme indendørs og blandt andet se resultatet af et netop afsluttet projekt der meget aktuelt handler om bevægelse og sundhed, siger Niels Cassøe, der er imponeret over det store arbejde forældrene har sat i gang og den energi og gå på mod der udvises.

Men det stopper ikke her.

Skolen og forældrene er allerede klar med projekt 2, der skal omdanne det nuværende indeområde for overbygningen til et meget hyggeligere sted.

Cykelsponsorløbet er 28. september kl. 13.00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...