Eleverne havde selv samlet ind til renoveringen

HANSTHOLM: Fredag var Dannebrog til tops på flagstangen udenfor Hanstholm Skole. Elever, lærere, forældre med familie, myldrede til skolens gamle fællesrum - et af de rum der har fået nyt udseende. Lokalrenoveringer der har givet fællesarealerne på skolen en stort og tiltrængt løft.

Skoleleder Nils Cassøe Jepsen sprang op på en stol og udtrykte, foran den store forsamling, stolthed over resultatet af det fælles initiativ, som skole, elever og forældre sammen kunne præstere.

- Der skal lyde en meget stor tak til alle, lød det fra skolelederen, der ikke mindst roste det imponerende resultat på 166.770 kroner der af forældre og elever blev indsamlet ved forårets cykelsponsorløb.

Et beløb som skolen selv har lagt ca. 200.000 kroner oven på.

For de penge har alle eleverne fået nyindrettede og lysere fællesrum, med lyddæmpende træfiber i loftet og indbyggede Buetooth-højtalere.

Det er blevet til flere hyggeafdelinger og aktivitetsrum for mellemskolen og overbygningen. Der er opsat pallemøbler efter elevernes eget ønske i fællesarealerne, som også er blevet forsynet med nye loftslamper i hvid farvetemperatur.

De første af flere store monitorer på skolegangene der er sat op, fortæller, at også undervisningen er tænkt ind som ekstragevinst i renoveringen af fællesrum. Nu kan alle elever koble sig på via skærmene via den udleverede Chroomebook eller Ipad - et integreret system som alle elever bruger i undervisningen. Dermed kan de nye fællesrum også fungere som sted for fordybelse omkring en gruppeopgave. Også et ledigt klasseværelse på skolen er indrettet som ekstra fællesrum til mellemskolen. I rummet er der bygget læserampe med puder, interaktiv tavle og siddeområder.

Når det gælder noget at lave i frikvarteret, så har pengene giver mulighed for indkøb af air-hockey, bordfodbold og bordtennis. Der er også blevet råd til kunstgræs på den populære multibane i mellemskolens skolegård.

- Vi er stolte af resultatet, og vi synes, at det er meget vi har fået for pengene, lyder det fra skoleleder Nils Cassøe Jepsen, der dog ikke har i sinde at hvile på laurbærrene.

- Vi har faktisk også investeret i helt nye skolemøbler, borde og stole til mellemskolen. Og vi har allerede nye ideer og ønsker for fremtidig udvikling af de resterende skolegårde, fortæller skolelederen.

Efter at alle gæsterne havde fået mulighed for at se de nye lokaler rundt på Hanstholm Skole, var der røde pølser til alle, serveret fra skolens kantinebod af eleverne selv.

Af Ole Iversen (Tekst og foto)

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...