Svigtende antal deltagere får arrangøren til at sætte løbet på pause

HANSTHOLM: Sidste år var det 30. gang at Hanstholm Løbet blev afviklet. Nu meddeler løbets organisatoriske formand Arne Poulsen, at det traditionsrige løb er løbet for sidste gang. I hvert fald vælger arrangøren Hanstholm Trimklub at trykke på pauseknappen.

- Vi må erkende, at løbet ikke trækker de mange, som det gjorde engang. Trods vores indsats for at gøre løbet til ”Hanstholms løb” - så har den lokale opbakning svigtet. De senere år er det først og fremmest folk udefra, som har haft løbet på kalenderen som et fast indslag, forklarer Arne Poulsen fra klubben.

- Der er alt for mange tilbud der rykker mere i folk. Tiden er løbet fra små løb, som vi har kendt det.

- Samtidigt er det også bare blevet for bureaukratisk at være arrangør - selv af et lille bitte motionsløb. Arbejdet med tilladelser til at ”benytte park og vej” hos kommune, politi og politihjemmeværn - har drænet resurserne og engagementet i vores bestyrelse. Arbejdet har reelt været trukket af ildsjæle fra fire-fem familier, siger Arne Poulsen.

- Trimklubben fortsætter med at eksistere. Men Hanstholm Løbet er løbet for sidste gang.

- Dog vil vi stille os til rådighed, om en arrangør, gerne med en ny ide til et motionsarrangement i Hanstholm, melder sig.

I 2018 valgte arrangørerne at flytte løbet til foden af Hanstholm Fyr - som et frisk nyt pust til løbet. Men det var ikke nok, har det nu vist sig. Hanstholm Løbet havde i 2013 flest deltagere med 273. I 2018 deltog kun 100.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...