Men man skal til at skynde sig, hvis man endnu ikke har fået bestilt julespecialiteten

HANSTHOLM: Hos fiskeeksportfirmaet Erling Grønkjær i Hanstholm har juletravlheden på en måde sat ind. I hvert fald ringer telefonerne flittigt fra kunder, der vil have en spand julesild og en Thy-snaps.

- Det er den røde spand med ”Pouls Julesild”, som er vildt populær, og som alle kalder Danmarks bedste saltede marinerede sild, fortæller Poul Østergaard - der dog ikke har lagt navn til julesilden fra Vilsund Blue.

- Vi gjorde så det for et par år siden, at vi sammen med spritfabrikken Thylandia fik udviklet en særlig julekrydret akvavit med navnet ”Oh My Deer” med smags af fennikel, koriander, appelsinskal, lyng og lakrids, der kunne følge silden på julebordene, og det er godt nok blevet en succes, fortæller Poul Østergaard.

Julesilden fra Vilsund Blue produceres kun i et begrænset oplag. Salgstederne skal bestille årets levering, og der kan ikke bestilles flere sild.

- Vi kommer i år til at sælge over 400 spande. Det største antal nogensinde. Og de fleste i pakken med Thylandia Julesnaps, fortæller Poul Østergaard og tilføjer:

- Vi har ellers travlt med alle slags fisk til europæiske markeder - og med vores webshop. Så salg af sild og snaps er noget, vi gør, fordi det er sjovt, og fordi vil selv er vilde med ”Pouls Julesild”. Men det er da sjovt at sælge i vores webshop, som er en del af de ting, vi ellers tilbyder af fisk, lyder det fra Poul Østergaard.

Vil man have en julesildspakke med tilhørende snaps - så skal man skynde sig. Lageret for i år er tæt på udsolgt.

Adressen er eg-fisk.dk/shop/10-julepakke

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...