To krydstogtskibe anløber Hanstholm Havn i 2020 og 2021

HANSTHOLM: Hanstholm Havn kommer på listen over danske krydstogtdestinationer, når to store skibe sætter kurs mod havnen og besøg i Danmarks største vildmark.

Den ene af de to er kæmpestore ”The World”, som verdens mest eksklusive krydstogtskibe, med lejligheder til 150-200 passagerer. Den er 196 meter lang og 43.188 tons stor. Den ankommer 23.-24. juli 2021.

Men det første cruise-skib tyske MS Berlin anløber Hanstholm havn allerede 14. juli 2020. Skibet har plads til 412 gæster.

Krydstogtturismen i Danmark er stigende, og med unikke lokale varemærker som Nationalpark Thy og ”Cold Hawaii”, er interessen nu også rettet mod Thy, hvor den nye havn i Hanstholm skaber mulighed for anløb af de store krydstogtskibe.

Det var en henvendelse fra det store internationale SDK Cruises i december, der fik igangsat arbejdet med at Hanstholm blev cruisehavn. Et arbejde som Thy Turistbureau, ved turistchef Ole Riis, har deltaget i.

På Hanstholm Havn er man glade for at den nybyggede havn bliver ny cruisedestination.

- Vi er en havn som tager imod alle skibe der vil lægge til. Og når skibene vil lægge en forretning i lokalområdet, så er vi naturligvis ekstra interesseret, siger havnedirektør Niels Clemensen til Thisted:Posten. Han fortsætter:

- Disse to skibe er en foreløbig prøve. Men bliver det en succes, og gæsterne kommer til at få en god oplevelse i Hanstholm, så vil det rygtes lynhurtigt i det voksende cruisemiljø. Og så tror jeg der vil komme flere cruiseskibe, lyder det fra havnedirektøren.

Det 196 meter lange ”The World” kommer til at ligge ved den nye store kaj, mens det mindre 139 meter lange Berlin kan ligge inde i den gamle havn.

- Hanstholm Havn er en af de få havne på den danske vestkyst, der kan tilbyde kajfaciliteter til krydstogtskibe. Med Thy som bagland giver det gæsterne mulighed for at opleve det lokale fiskermiljø i Hanstholm og den rå og vilde omkringliggende natur med mange seværdigheder. Det er ret unikt og anderledes i forhold til, hvad man som krydstogtgæst ellers kan opleve i Danmark. Vi tror derfor, at Hanstholm på sigt kan blive en ganske interessant krydstogtdestination, lyder det fra SDK Cruises, som allerede markedsfører Hanstholm som destination på den store cruise-messe, som netop nu foregår i Miami.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...