Gurli Thorsø fejrede 20 år som forpagter af Hotel Vilsund Strand

VILSUND: Søndag var der kø ved buffeten, da Gurli Thorsø fejrede 20 år som forpagter af Hotel Vilsund Strand.

Godt 200 kunder, venner, naboer og familie, valgte at tage turen til sundet, for at fejre Gurli.

Men det blev ikke med traditionel dansk hotelmad. Derimod blev det en kulinarisk rundtur til fremmede lande: Thailand, Spanien, Italien og Vietnam.

En stribe smagfulde retter: Grøn carry-suppe, italienske kødboller, italienske forårsruller, spanske kyllingespyd med Gazpazcho salat og Banh Pho Bo - spændende suppe, med friskespirer og koriander og meget mere.

- Vi vil gerne vise, at vi kan lave andet en suppe, steg og is, lød det fra køkkenchefen Henrik Brasch, der dog også tilbød en ret god dansk flæskestegssandwich.

Gurli Thorsø sagde velkommen til hver og en i døren.

Efter en halv times tid gik hun på talerstolen, og fortalte om 20 år på hotellet. En rutschebanetur med ture op og ned.

- Her er der ingen plads til sygedage. Men jeg ville aldrig have undværet det. Det er gået med trofaste kunder og en medarbejderstab der knokler. Og så har min tålmodige, familie været den store støtte, lød det fra Gurli, der havde en lille overraskelse.

Hun kaldte køkkenchefen Henrik Brasch op - til at stå ved siden af talerstolen.

- Her har i en person der skal fremhæves. Han er min højre hånd og fortrolige i den daglige drift. Og det kræver nok ingen raketeksamen at se, at han i fremtiden er den nye mand på hotellet, lød det fra Gurli Thorsø.

Gurli Thorsø afslørede dog bagefter, at overgangen til ny chef på hotellet, ikke lå lige for. Men i løbet af en tre år, ville skiftet være sket.

Efter Gurlis tale, kunne de mange gæster, der allerede havde været rundt ved buffeten, tage endnu en tur. Eller måske slutte af med kaffen, hvortil der blev serveret "Gurlis Chokoladekage" - en chokoladekage med pistacienødder - som Gurli selv havde bagt til dagen.

Som en understregning af at Gurli Thorsø er noget særligt, kom var der ved 11 tiden besøg af to jagere fra flyvevåbnet, der fløj lavt henover hotellet. Med vippende vinger sendte de to en hilsen til Gurli, der har en svigersøn der er pilot i Flyvevåbnet. Han var dog gæst på dagen, men havde sørget for den fine hilsen til svigermor.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...