Håndboldfællesskabet for børn med udviklingshandicap vandt den endelige afstemning blandt brugerne genbrugssalget på Industrivej

THISTED: Lykke Liga i Thisted fik fredag en hilsen, der varmede i en inaktiv coronatid.

Håndboldfællesskabet for børn med udviklingshandicap kan ikke, ligesom alle andre holdsportsgrene mødes med hinanden og med andre børn i den landsdækkende liga.

Det store Lykke Cup 2020 i Herning i juni, som børnene og deres forældre havde set frem til, er også aflyst i år.

Derfor var det en tiltrængt opmuntring, at brugerne hos genbrugssalget Guld & Rod på Industrivej 13 i Thisted havde valgt, at en donering på 5000 kr. skulle gå til Lykke Liga i Thisted.

- Vi er rigtig glade for pengene, som vi nok skal få brugt fornuftigt. De går direkte i vores kasse, som bl.a. betaler fællesaktiviteter, når det kan lade sig gøre. Som eksempelvis en bowlingtur, nyt holdtøj og deltagelse i stævner med andre børn i ligaen, fortæller Julia Klintø. Hun var initiativtager til etableringen af Lykke Liga i Thy i 2018 og er en af trænerne.

Hun fortæller videre, at 20-25 børn med udviklingshandicap og deres familier bruger mange Lykke Liga-timer sammen, når de mødes til træning i Rolighedshallen.

De 5000 kr. er samlet sammen hos Guld & Rod ved salg af donerede sager. Genbrugssalget sælger ved reolsalg mange privates lopper og genbrugssager. Ind imellem bliver nogle overskudssager og gode effekter doneret til huset, som så kan sælge dem og give pengene til gode formål.

- På et halvt år er det blevet til 5000 kr., fortæller medindehaver Conny Søndergaard fra Guld & Rod.

Hvem der skulle modtage det fine beløb blev afgjort ved en afstemning blandt brugerne, fortæller Conny Søndergaard:

- Det var tæt blandt tre topscorere: Lykke Liga, Netværkscafeen og VIKA. Det blev så Lykke Liga, der lige havde et par ekstra stemmer og dermed blev topscorer.

Lykke Liga træner hver torsdag fra kl. 16-17 i Rolighedshallen i Thisted. Medlemmerne er 6-16 år. I hele Danmark var der i 2019 registreret 650 spillere i 49 Lykke Liga-håndboldklubber.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...