Omkring 800 var til SOfari hos økogriselandmand Lasse Korsgaard mellem Sjørring og Vang

TRAPSANDE: De fire grise stod klar i startbåsen. De mange børnefamilier var lige så klar. Børnene hang ud over halmballebanen.

For de havde spillet på hvilken lille gris der vandt grise-derbyet. Blev det Keld, Hilda, Gurli eller Bodil?

Et af mange indslag da omkring 800 var til SOfari hos økogriselandmand Lasse Korsgaard.

Han har omkring 2000 smågrise og søer, gående i det fri mellem Sjørring og Vang.

Søndag havde han for tredje gang åbnet lågen til sin økogrisefarm, for at alle interesserede kunne opleve hvordan hans glade økogrise har det ude på marken.

Grisene blev sendt afsted til alle børns store jubel. Og efter ”målfoto” blev det grisen, med navnet Bodil spraymalet på ryggen, der vandt. Førstepræmien var en øko-kødpakke til 500 kroner.

For tre år siden traf Lasse Korsgaard beslutningen; efter 27 år som ”almindelig” svinemand at blive økolog, med frilandsopdræt af smågrise.

- En beslutning jeg aldrig har fortrudt. Det er lidt mere besværligt, lige så godt økonomisk - endda lidt bedre. Men først og fremmest meget meget sjovere, lyder det fra landmanden, mens han løfter børn ned fra traktorvognen, som netop er kommet tilbage efter en rundtur i marken.

Syv-otte uger får grisene lov til at rende rundt på markerne ved Trapsandevej, før de sendes videre til tre lokale økolandbrug i Jannerup, Amtoft og Dollerup, for at vokse op til slagtesvin.

SOfaridagen benyttede Lasse Korsgaard til at give børnefamilierne en oplevelse.

Men også til at fortælle om de mange nye tiltag han har gang i: træplantning for grisenes og CO2 regnskabets skyld. Og en frugtplantage, hvor grisene skal gøde jorden og spise nedfaldsfrugten, er det næste projekt.

Udover at besøge grisene kunne børnefamilierne også prøve tumleland i halm, deltage i quiz, få en SOfari tatovering og en Pixi-bog, lege i halmhytte og se på nogle af maskinerne.

Efter turen rundt i ”grise-marken” med overtræksplastic på skoene, kunne familierne slutte af i den udendørs cafe, med halmballeborde, hvor man kunne nyde en pølse med det hele og en økosodavand eller en øl til.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...