Over 10.000 igen havde en herlig fest til et bredt musikprogram

THISTED: Trods en kølig og blæsende udgave af Thy Rock, var det en tilfreds formand for Thy Rock Hans Peter Jarl Madsen, som Thisted:Posten talte med dagen derpå.

Men den 19. udgave af musikfestivalen, blev den som formanden vil huske.

For trods, at over 10.000 igen havde en herlig fest til et bredt musikprogram fra Birthe Kjær til Dizzy Miss Lizzy, fra Char til The Boy That Got Away, så var det fredagens blæsevejr som formanden tænker tilbage på.

- Vi var tæt på at aflyse, fortæller han, og fortsætter: vi oplevede fredag eftermiddag et truende blæsevejr, der tog til. Vi var i løbende kontakt med DMI, og fik meldinger ind om vindstød i Thyborøn på 29 sekundmeter. Det gjorde vi var nødt til, sammen med vores sikkerhedsansvarlige Christian Sejlund, at arrangere et krisemøde.

Blæsten havde ødelagt bagtæppet og situationen skulle overvejes. - Det var vildt det vi var ude for. Vi satte nogle sikkerhedsforanstaltninger ind, med forstærkning af scenen. Heldigvis fik vi ikke vindstyrker som i Thyborøn, og klarede skærene - men vi lænede os op af en aflysning, og havde ordene til publikum om aflysning klar, fortæller H P Jarl Madsen.

25 sekundmeter var det kritiske niveau, fortæller Thy Rock formanden. (På Hanstholm Havns skala for vinden fredag sagde tallene kl. 16.20 godt 19 sekundmeter og kl. 19.40 var den på godt 22 sekundmeter, red.)

- Bortset fra vinden blev Thy Rock en rigtig god årgang. Over 10.000 mennesker, heraf 200 der købte billet på dagen, er meget tilfredsstillende.

Imponerende 1100 frivillige har gjort en indsats der ikke kan roses nok. Vi havde blandt andet 20 hjælpere der havde taget en uges ferie for at hjælpe Thy Rock.

- Jeg synes også vi havde et godt musikprogram. Og Sparekassen Thy - teltet var virkelig et sted folk ville være. Der var propfyldt da Jonah Blacksmith var på, og der var en fest sjælden set da Birthe Kjær fik folk til at danse.

Endelig sluttede vi af med et brag da Dizzy Miss Lizzy var på. Den største opsætning, med en scene opbygget i scenen og tonsvis af ophængt ekstraudstyr fra bandet.

Det skal også siges, at et tæt samarbejde med Politi, SSP og Thy Rocks festivalvagter gav minimal ballade.

Det økonomiske er ikke gjort op endnu.

Men sikkert er det, at Thy Rock vender tilbage i 20 års jubilæumsudgave næste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...