Troldemuseet på Gjøl er igen klar med deres trolde

GJØL: Efter nedlukningen grundet coronavirus har Troldemuseet på Gjøl igen åbnet for gæster. Det lille museum i Thomas Dams forhenværende støberi er uden entré og drives af en selvejende institution. Den er Lisbet Emmery formand for.

- Vi lukkede, så der ikke kom grupper ind, som stod for tæt. Museet er jo ikke så stort. Men nu kan man komme ind og kigge igen. Vi har også fyldt op i museumsbutikken i brugsen, hvor der er begyndt at komme lidt salg igen, fortæller hun.

Her sælges museets egen version af de populære trolde, som Thomas Dam skabte på Gjøl, og siden er blevet verdenskendte. Men salget var ikke stort, mens Danmark var under nedlukning.

- Gjølboerne har jo de trolde, de skal have, tilføjer Lisbet Emmery.

Verdenssituationen betyder også, at museet går glip af de gruppeture, som typisk gæster byen for at se de forskellige attraktioner og besøge den lokale kro. Derudover er den internationale Dam Troll Convention, der før har trukket op mod 1200 besøgende til byen, aflyst. Den skulle ellers være afholdt i juni.

- Mange kommer jo fra udlandet, og med lukkede grænser samt aflyste fly var der ikke andet for end at aflyse. Ellers kan man sætte en masse i et forfærdeligt dilemma. Det plejer ellers at være vildt hyggeligt og en oplevelse, man glæder sig til, siger museets formand.

Det er en gruppe engagerede samlere, der står bag Dam Troll Convention, som museet støtter op om. Den støtte håber man på at byde ind med til næste år, selvom arrangementet typisk arrangeres hvert andet år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...