Der er netop uddannet 16 instruktører her i Thy og på Mors i genoplivning

THY/MORS: Hjerteforeningen og Dansk Råd for Genoplivning har netop uddannet 16 instruktører her i Thy og på Mors i genoplivning.

De 16 instruktører arbejdede hele forrige weekend i Thisted på at bestå prøven som instruktører, og står nu klar til at undervise mindre grupper i et gratis 30 minutters introduktionskursus i genoplivning. De venter bare på, at I booker en tid.

Med Hjerteforeningens hjerteredderkursus - 30 minutters introkursus i genoplivning lancerer Hjerteforeningen et helt nyt koncept for genoplivning. Det er et koncept, som ikke ligner noget andet, der tidligere er set.

De 30 minutters varighed gør kurset let tilgængeligt, og man skal blot samle mellem fem og 15 deltagere.

Formanden for Hjerteforeningen Thisted, Karen Serup opfordrer derfor indbyggerne i Thisted og på Mors til at samle en gruppe og bestille et kursus.

- De korte kurser kan passes ind i mange situationer. Fx kan man samle en gruppe naboer, venner eller familie til en sammenkomst og få en instruktør ud der. Det kan også være medlemmer af sportsklubber, spejdere, boligforeninger mv., der går sammen om at deltage i et kursus. I bestemmer hvor det skal afholdes, og husk det er gratis, siger Karen Serup.

Hvert år rammes ca. 4000 borgere i Danmark af hjertestop.

- Bliver du ramt af hjertestop, er din chance for at overleve afhængig af, om et menneske omkring dig griber ind, ringer 1-1-2 og yder genoplivning. Hvis der ikke er nogen vidner, der træder til, før ambulancen når frem, overlever 1 ud af 30. Hvis et vidne træder til og yder genoplivning, overlever én ud af otte, siger Karen Serup.

Interesserede kan tilmelde sig 30 minutters-kurserne på Hjerteforeningens hjemmeside hjerteforeningen.dk/givliv/.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...