Børn fra blandt andet Rolighedsskolen i Thisted samlede briller ind

THISTED: Chefoptiker Gitte Mose fra Thisted har været i Tanzania og foretage synsprøver og uddele briller til fattige børn. Mange af brillerne kom fra en indsamling af 5A på Rolighedsskolen i Thisted.

Gitte Mose, der arbejder hos Louis Nielsen, skiftede for en uge Thisted ud med Arusha, en by i det nordlige Tanzania - over 11.000 kilometer væk fra Thy.

Sammen med et hold af optikere fra Louis Nielsen var hun afsted for at give synsprøver og briller til børn, der ellers ikke har den mulighed.

Holdet arbejdede på regionshospitalet i millionbyen Arusha, hvis standard er langt fra de hospitaler, vi kender herhjemme. I Tanzania vurderes det, at der i alt er 105 optikere og øjenlæger. Samtidig er briller meget dyre i det Østafrikanske land, så synstest og briller er ingen selvfølge i Tanzania. Turen har gjort stort indtryk på Gitte Mose.

- Som fagmand gør det et stort indtryk at møde så mange med dårligt syn, noget vi derhjemme bare tager for givet at kunne gøre noget ved. Og at se glæden i deres øjne, når de pludselig kan se normalt, går lige i hjertet på mig, fortæller hun.

Gitte Mose medbragte briller på turen, som alle var indsamlet af eleverne i 5A på Rolighedsskolen. Eleverne gik meget op i indsamlingen, og det lykkedes dem at indsamle over 350 par briller til jævnaldrende børn i Tanzania, som Gitte Mose fik med på sin tur.

Efter turen til Tanzania var Gitte Mose forbi Rolighedsskolen og fortælle om sin tur og vise billeder ligesom mange af eleverne har fået et billede tilsendt af de børn og voksne i Tanzania, der har fået deres indsamlede briller.

- Det var sjovt at se, at de briller vi har indsamlet, er kommet helt til Afrika. De har meget brug for brillerne, så var dejligt at kunne hjælpe dem, fortæller Julie Mose, der går i 5A på Rolighedsskolen.

Gitte Mose og resten af holdet uddelte over 1.200 par briller på turen til Tanzania.

Med projekt "Giv Syn til Tanzania" har Louis Nielsen foretaget 40.000 synsprøver og uddelt lige så mange 40.000 briller til lokale borgere i Tanzania.

Optikerbutikken i Thisted tager igen imod briller og solbriller. Solbriller er meget vigtige i den skarpe afrikanske sol for at undgå at få grøn stær.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...