Generationsskiftet i tømrerfirmaet i Nors er gennemført pr. 1. januar

NORS: Det blev besluttet allerede i 2011, da Anders Frederiksen købte sig ind i FJ Byg, at han skulle overtage FJ Byg, senest når Jens fyldte 65. Det tidspunkt er nu kommet og generationsskiftet i tømrerfirmaet i Nors er gennemført pr. 1. januar.

Det sker på et tidspunkt, hvor der er travlhed i byggefirmaet med base og værksted på Stationsvej 7 i Nors.

Men den nye ved bordenden 38-årige Anders Frederiksen føler sig godt klar til at tage opgaven.

- Jeg har jo allerede gennem de senere år haft ansvaret for alle de større projekter. Og det har jo ligget i kortene i flere år, at den dag snart kom hvor jeg skulle overtage. Så jeg føler mig godt rustet, lyder det fra Anders Frederiksen, der egentlig er uddannet som elektromekaniker i Hanstholm i 1998. I 2008 begyndte han i JF Byg. Her gik han i lære som tømrer og blev færdig i 2013.

Tømrerfirmaet der i alt har 11 ansatte har nok at rive i for tiden: Nybyggeri af 200 kvadratmeter industrihal, et sommerhus i Klitmøller, ombyggerier i Nors og renovering af den kommende museumsbygning i Thisted.

Her skal blandt andet fremstilles en del gammeldags ”stukagtige” -paneler til væggene i den gamle bankbygning Jernbanegade 6.

FJ Byg har gennem årene har haft mange byggerier for menighedsråd, og gerne taget udfordringer om unikke trækonstruktioner, blandt andet naturtrappen ved Nors Sø og Isbjerget. Nu skal en lignende trappe bygges ved Svinkløv og den skal leveres af FJ Byg.

For Jens Frederiksen bliver det ikke helt et stop med duften af træ. Han vil gerne fortsat være en del af dagligdagen i nogle timer hver dag i FJ Byg. Primært på værkstedet, hvor han elsker at være og gøre det han oprindeligt er uddannet til som industrisnedker.

Han har haft FJ Byg i 34 år. Han er udlært i 1972, og arbejdede 10 år på Licentia og startede FJ Byg i 1986.

I begyndelsen sammen med Anders Jensen.

- Det har været 34 spændende år. Sikke en udvikling - ikke mindst på lærlingeområdet, siger Jens Frederiksen, hvis hjerte banker for de unge, der ikke har haft en god skolegang. Men som har oplevet succes som dygtige tømrere. Hvorfor kan unge, der ikke trives ved at gå i skole, ikke få chancen tidligere for at komme ud på arbejdsmarkedet. Hos os uddanner vi lærlingen 1:1. Et team hos os er en svend og en lærling som altid rykker ud sammen. Dét er noget en ung lærer noget af. Ikke kun fagligt, men også socialt og ansvarsmæssigt. Jeg selv er et godt eksempel. Jeg har gået i skole i 7 1/2 år, siger Jens Frederiksen og fortsætter:

- Jeg havde meget mere ud af at komme ud på arbejdsmarkedet og det er da gået godt. Vi må bare erkende, at der er mange børn der ikke trives i en lang skolegang. Vi har haft mange sådanne lærlinge, som er blevet dygtige svende - noget jeg er stolt af.

Jens Frederiksen vil nu bruge mere tid på at passe sin hobby med at sejle og fiske hummere i fjorden.

Men også til at passe sine 100 vinstokke og være sammen med Anne Marie som altid har været den der har styret økonomien i FJ Byg.

De har sammen tre drenge. Udover Anders, er det Mogens der er arkitekt i Thisted og Lasse der er ejendomsudvikler i Aarhus.

Generationsskiftet hos FJ Byg fejres med reception 28. februar på værkstedet på Stationsvej.

Her håber Anders og Jens at se rigtig mange af dem der har været en del af FJ Byg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...