43-årige Claus Hvam har købt den andel, som var ejet af salgsdirektør Torsten Lundø Dahl

THISTED: Med salget af endnu en andel i Virksomheden Akea Automation ApS i Thisted er det generationsskifte, som blev begyndt tidligere på året, nu afsluttet.

43-årige projektsælger og forretningudvikler Claus Hvam har købt den andel, som var ejet af salgsdirektør Torsten Lundø Dahl.

Torsten Lundø Dahl var i slutningen af 90’erne sammen med administrerende direktør Jan Kloster Pedersen med til at etablere virksomheden Akea Automation ApS.

Firmaet er i dag en af landets førende virksomheder indenfor konstruktion og fremstilling af højt specialiseret udstyr til håndtering og forarbejdning af metalemner.

- Jeg er glad for, at der nu er et ungt hold, som arbejder på at få Akea til at stå endnu skarpere end det har gjort i mange år, siger Torsten Lundø Dahl.

- Akea har haft en kraftig vækst de seneste år og er i dag den største maskinbygger i Thy, siger Claus Hvam, der før han blev ansat hos Akea har arbejdet for blandt andre Coloplast i Thisted og kender derfra til bygning af højt specialiserede maskiner til produktion.

- Strategien i Akea er klar. Vi skal fastholde og fortsat udbygge den ledende position, vi har inden vores område, som omhandler specialdesignede maskiner til metalindustrien, forklarer han og siger, at Akea eksempelvis er førende i hele verden inden for det snævre felt, som handler om at lave gevind i de specielle stålstænger, som bruges til indstøbning i højhuse og skrues sammen i stedet for at blive svejset. Det sikrer, at højhusene med stor sandsynlighed bliver stående også ved større jordskælv.

Akea har en stor og fast kundekreds og eksporterer omkring 75 procent af deres specialmaskiner til 23 forskellige lande.

De bliver alle fremstillet af en medarbejderstab, som tæller omkring 40 medarbejdere på firmaets adresse på Leopardvej i Thisted.

Med købet af Torsten Lundø Dahls andel har Claus Hvam sammen med Rasmus H. Balle og Kasper N. Bilstrup det overvejende ejerskab.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...