Thisted Kommunes nye pryd af en genbrugsplads blev indviet fredag i Hanstholm

HANSTHOLM: Der var snoreklip, affalds-trillebørsrace for politikere og stegte pølser, da Thisted Kommunes nye pryd af en genbrugsplads blev indviet fredag i Hanstholm.

Omkring 50 interesserede borgere, og en del af de håndværkere der havde bygget den store genbrugsstation, var frem til indvielsen af pladsen, der er den første genbrugsplads Thisted Kommune bygger i 18 år.

Det 15.392 kvadratmeter store anlæg er anlagt på det nyanlagte industriområde øst for Hanstholm.

Formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Esben Oddershede bød velkommen og inden han klippede snoren, fortalte han om genbrugspladsen som markerer en ny æra i genanvendelse i Thisted Kommune.

- En større og større del af vores affald bliver genanvendt. Det bliver brugt til nye produkter eller brugt som en energiressource, lød det fra politikeren.

Esben Oddershede fortalte også at pladsen, som er videoovervåget, bliver åben 24-7 ligesom i Thisted. Her har forsøgsordningen med 900 besøg udenfor åbningstiden på kun to måneder, vist at borgerne gerne vil ud på genbrugspladsen - også om aftenen.

Ud over 18 sektioner til forskelligt affald, med ramper og en meget logisk opbygget plads, - så er der også tænkt på de ansatte på pladsen.

En stor nul-energibygning på 625 kvadratmeter giver de otte ansatte tidsvarende faciliteter med kantine, bad og kontor. I bygningen er også indrettet den nye genbrugsbutik.

Genanvendelsen i Thisted Kommune nærmer sig 80 procent. Det vil stige yderligere de nærmeste år, forventer Søren Funder, sektionsleder for affaldsafdelingen i Thisted Kommune.

Det er dyrt at håndtere vores affald. Men der er også indtægter for salg af pap, aviser, plast og metaller, giver en indtægt til kommunen på op til 5 mio. kroner årligt fra alle kommunens genbrugspladser.

Butikkerne sælger for omkring halvanden million.

Søren Funder forventer at genanvendelsen af vores affald vil stige yderligere de næste år. Det handler også om at borgerne får muligheden for at sortere affaldet godt nok på pladsen.

Her er Hanstholm et vigtigt skridt imod meget bedre udnyttelse af vores affald.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...