Oven på vinterpausen er blåhvillingsæsonen nu i fuld gang, og man nærmer sig døgnkapaciteten

HANSTHOLM: De helt store tungtlastede trawlere er vendt tilbage til Hanstholm Havn. Vinterpausen er slut, og sæsonen for blåhvilling er for alvor kommet i gang. Det giver travlhed på havnen og på fabrikken.

I denne uge bliver det til fire store trawlere med samlet 8500 ton blåhvilling til Hanstholm Fiskemelsfabrik, som genstartede i uge 10 efter vinter og vedligeholdelsespause.

- Med fire store skibe på én uge er vi for alvor kommet i gang med den kontinuerlige drift, og vi nærmer os vores døgnkapacitet på 1500 ton, fortæller formand Jesper Andersen.

- Vi koordinerer nu landingerne, så det passer med vores produktionsplan og kapacitet. Her benytter vi vore buffertanke, som kan holde 2500 ton.

- Lasterne køber vi på en slags auktion, når skibene er på vej hjem fra fiskepladserne vest for Irland. Det sker i konkurrence med fiskemelsfabrikker i Danmark og Norge.

Jesper Andersen fortæller, at selv om fabrikken er tilbage i den normale gænge med fuld produktion, så er arbejdsdagene ikke helt normale på grund af corona.

- Vi har ikke lossehold ombord i skibene som normalt. Losning klarer skibets besætning selv. Vi har kun to mand på kajen til at koordinere losning og transport.

Skipperne er meget opmærksomme på at skibets besætning skal holdes coronafri, fortæller Jesper Andersen, og fortsætter:

- Også på fabrikken er rutinerne omlagt, så chaufførerne, der transporter fisken til fabrikken, ikke længere kommer ind i fabrik og vagtstue. Eventuelle papirer til chaufførerne bliver ikke længere overbragt personligt. Nu foregår det via telefonen.

Desuden er alle de almindelige coronaregler indført med afspritning og afstand mellem medarbejderne.

I denne uge har Hanstholm Fiskemelsfabrik modtaget blåhvillinger fra norske ”Gardar” med 1900 ton. Tirsdag er det danske ”Beinur” med 2200 ton. Onsdag følger norske ”Rav” med 2400 ton, og fredag ankommer norske ”Vendla” med 2000 ton blåhvilling.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...