De første to uger hos Cafe Hawgus, der åbnede 6. juli, har bevist, at idéen er god nok

KLITMØLLER: Kombinationen med en butik og café, er måske ikke den mest ligefremme.

Men de første to uger hos Cafe Hawgus, der åbnede 6. juli, har bevist, at ideen: livsstilsbutik med café, kan bære.

Kunderne er strømmet til caféen, der bogstaveligt er indrettet rundt om livsstilsbutikken Annes Hus - midt i Klitmøller, i den evige strøm af lokale, surfere og turister til og fra Ørhage.

- Det er simpelthen gået tossegodt - over alt forventning, siger medindehaver af butikken Gunhild Grandjean-Thomsen, der fortsætter:

- Vi troede det ville vare længere for kunderne at finde os. Men allerede fra dag ét var der mange gæster og mange aftener siden, har vi haft fyldt.

Til at stå for maden på caféen, hvor der er udendørs servering, har Cafe Hawgus fået Lisbeth Kappel. Hun har tidligere været i Madværkstedet og hos Gårdmad.

Hun fortæller, at Cafe Hawgus koncept er gået rent ind.

- Vi har fra starten besluttet at maden skal laves ud fra lokale råvarer. Det er først og fremmest frisk fisk fra Hanstholm - som serveres pandestegt. Derudover har vi haft kæmpesucces med Rib-eye og havtaske på grillen, og ikke mindst husets fiskefrikadeller har været mega populære.

Fisken går også igen på menukortet, hvor salaten følges af røget kulmule eller laks. Gæsterne tilbydes desuden en stribe sandwich med fisk, men også parmaskinke, kalveculotte og rejer.

Udover den faste menu, har husets varierede tilbud af "Dagens Menu". Det kunne være grillet havtaske med bacon.

- Vi har lavet caféen i et hyggeligt udendørsmiljø, hvor der bogstaveligt er højt til loftet. Det betyder at alle kan komme: familier med børn, strandgæster med sand på tæerne, hunden. Det er noget Klitmøller kan lide, siger Gunhild Grandjean-Thomsen.

Med start-succesen har det været nødvendigt at udvide antallet af åbningstimer. Og dermed antallet af ansatte, som nu er på 12 - primært mange ungarbejdere.

Gunhild Grandjean-Thomsen passer butikken.

Men hun mærker også at gæsterne smutter en tur ind og kigger på udvalget i butikken.

- Det er godt for butikken, og lige det vi havde tænkt os, lyder det fra en tilfreds, men også travl medindehaver af Annes Hus og Cafe Hawgus, der driver forretningen sammen med Lene Andersen, der p.t. er sygemeldt.

Café Hawgus har åbent hver dag fra 10-20.

Alle retter tilbydes også ud af huset.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...