Masser af skærmtid i Hanstholm i weekenden

HANSTHOLM: Der var masser af skærmtid. Men der var også masser af hygge og fællesskab, da anden udgave af Net-Party Hanstholm blev afviklet i denne weekend.

82 unge fra hele Thy var samlet til områdets næststørste netparty.

De spillede, konkurrerede, hyggede og sov - det sidste benyttede en del sig af, trods alt, i den adskilte del af salen, hvor madrasserne lå.

Men var det ikke for en flok forældre med netkonsulenten og kromanden Kristian Bjerregaard i spidsen - så var denne succes aldrig blevet født.

- Vi snakkede sammen sidste år i hallen og blev enige om, at det var en ide at skabe et computerparty i Hanstholm. Ikke for at lave noget der skulle give penge. Men et arrangement der skabte en aktivitet for vores unge i området, og som hvilede i sig selv, fortæller Kristian Bjerregaard og fortsætter:

- Der var 54 deltagere til det første party og siden greb det bare om sig og nu er vi godt 80. Vi har ingen ønsker om at være større. Vi er det næststørste arrangement af den type i Thy - det er vi helt tilfredse med. Og med deltager betaling og sponsorer til blandt andet strømtavler og præmier, kan vi holde regnskabet i balance på et rundt nul.

Bag kromanden og netkonsulenten Kristian Bjerregaard står en vifte af forældre, der hver især har påtaget sig nogle af de frivillige opgaver, der er i løbet af de 24 timer som netpartyet varer.

Det er servering af morgenmad og aftensmad, som er med i prisen.

Det er opsætning af hele netværket og strømforsyningen. Og folk som gå til hånde og holde øje med det hele døgnet igennem.

Og så selvfølgelig oprydning.

- I år har vi fået ekstra hjælp udefra. Steffen Østergaard Pedersen, netværksekspert og Lasse Kjær, E-sportskonsulent hos DGI - det har løftet netpartyet, fortæller Kim Jørgensen, formand for Hanstholm Idætsforening, og en af de andre forældre, som deltager.

Netpartyet slutter klokken 17 lørdag.

Men allerede ved middagstid, hentedes de første klatøjede unge af deres forældre. Men de fleste unge bliver til klokken 17, og er sikkert med igen næste år, når der kaldes ind til Netparty 2020 i Hanstholm hallen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...