Hanstholm Idrætsforening fejrer 100 år i år

HANSTHOLM: Hanstholm Idrætsforening fejrer 100 år i år. Trods at byens førstehold skuffende rykkede ned i serie 2, så er kampgejsten, som holdet er blevet kendt for de senere år, helt intakt.

Og med påtrykt 100 års jubilæumslogo på fodboldtrøjen, er stoltheden det også.

Også fordi den nye træner, oven i købet er født i området og har spillet mange års ungdomsfodbold i havnebyen.

Lørdag var så 30 af de 40 senior spillere i år og trænerteamet med Per Linde Kristiansen, i spidsen - samlet til den første træning i 2020.

Den tidligere træner for Nors BK, der har arbejdet i Hanstholm i 35 år, havde mange navne der skulle huskes, da han mødte spillerne fra de tre seniorhold i Hanstholm.

Han glæder sig til at stå i spidsen for Hanstholm IFs tophold i jubilæumsåret.

- Holdet rykkede ganske vist ned fra serie 1. Men det har potentialet til at spille på det niveau. Det er et rigtig godt hold jeg overtager, lyder det fra HIF-træneren, og fortsætter:

- Det er en klub med en rigtig godt træningskultur. Der er mange erfarne og nye spillere, og truppen er stort set intakt i forhold til da den spillede i serie 1. Et par spillere er flyttet væk - til gengæld er nye kommet til, og spillere som Uffe Skinnerup, der var ude med skade, er også tilbage.

- Jeg glæder mig også til hjemmekampene. For fodbolden i Hanstholm har et trofast publikum med rigtig mange tilskuere til hjemmekampene. Det skaber liv omkring holdet og er en opbakning der er meget værd for spillerne, lyder det fra Per Line Kristiansen, der får hjælpetrænerne Bo Thøgersen og Jan Jensen ved sin side.

Også spillerne glæder sig til jubilæumsåret i HIF og er alle helt klar til at ære klubben ved at give den maksimalt gas.

- Vi har et meget kompetent trænerteam. Holdet er intakt - endda forstærket med Uffe Skinnerup, Stefan Andersen og Emil Bisgaard. Der er en rigtig positiv stemning - det bliver sjovt. Og vi håber da, at publikum atter vil bakke os op. Vi har jo været et par hundrede til hjemmekampe - det er altså ikke noget mange andre fodboldhold har, siger anfører Søren Wäinö Hansen.

Hanstholm IF skal nu spille seks træningskampe, blandt andet mod Thisteds U 19 hold.

Sæsonen begynder med hjemmekamp 28. Marts. Her er modstanderen Viborg FF.

Det bliver også til lokale Thy-opgør med det eneste Thyhold i rækken: Hurup IF. Det to hold mødes første gang på Hurup stadion 5. april.

Søren Wäinö Hansen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...