Parret Larsen fejrer på søndag et år med bageriet i Vestergade

THISTED: Vil man drive eget bageri, med det på hylderne kunderne efterspørger - så skal man bogstaveligt talt stå tidligt op.

Det har parret Laila og Tage Larsen lært det seneste år.

Men det har længe været Tages drøm, efter snart 20 år i faget, en dag at stå med eget bageri.

Nu kan de to søndag 1. juli fejre et år som ejer af Munkens Bageri i Vestergade.

Et år hvor der har været meget arbejde, en familie der skulle fungere sammen med et bageri der skulle op i fart igen. Men Laila og Tage kan nu sammen sige, at deres drøm er blevet virkelighed.

Selv om Laila måtte sætte børnepædagogikken på stand by og tage orlov fra Børnehuset Kathøj.

Tage er oprindeligt fra Oslo, hvor parret har boet i en årrække indtil de flyttede til Aalborg.

Laila er fra Hurup, og det blev Thy, der i 2016 der blev familiens base - nu også som selvstændige forretningsindehavere.

- Det gik stærkt med at blive selvstændig. Og hurtigt indså vi, at det var nødt til at blive et projekt for hele familien. Derfor holdt jeg pause fra børnehuset, og gik ind og hjalp med bageriet. Det har til gengæld fungeret godt og givet familien fleksibilitet. Vi kan nu selv bestemme dagens gang, siger ægteparret.

De lægger ikke skjul på at det er hårdt arbejde og at der skal hænges i. Men det går støt og roligt fremad. Vi får stadig flere faste kunder, efterhånden som vi bliver kendt som det nye bagerpar i bageriet på adressen Vestergade 59 som stadig hedder Munken. I hvert fald et stykke tid endnu.

- Vi skal naturligvis have vores eget navn på facaden. Men det bliver først når økonomien tillader det. Det er bekosteligt at skifte navn, siger Laila Larsen.

Munkens Bageri i Tage og Lailas udgave, vil gerne være kendt som et ægte håndværksbageri - hvor alt laves, hver dag, fra bunden i håndværkerkvalitet af gode råvarer.

- Det er den måde en bagerbutik kan overleve på. Folk sætter stadig pris på godt friskbagt bagerbrød - trods mange nye muligheder for at købe brød alle vegne.

Munkens Bageri har seks bagere i produktionen. Derudover er der to ekspedienter og otte piger til at hjælpe. Endelig har bageriet to chauffører der kører ud med brød til butikker som Min Købmand i Østerild, og en butik i Hurup. Men også en lang række firmaer får dagligt morgenbrød leveret ved døren.

Søndag 1. juli fejres med en lang række "1’er tilbud", naturligvis. Men også kaffe til kunderne - med en kage.

- Vi håber, at mange kigger forbi, lyder det fra bagerparret Larsen i Vestergade 59.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...