Jubler efter flytningen af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Snedsted

SNEDSTED: Siden 1980 har Folkekirkens Nødhjælp haft genbrugsbutik i Snedsted på adressen Hovedgaden 49.

For halvanden måned siden flyttede genbrugsbutikken til langt bedre lokaler den gamle brugs lige ved banen midt i Snedsted.

Det kan aflæses i regnskabe, fordi den første måneds omsætning blev lige så stor som tre måneder i den gamle butik.

- Det skyldes helt sikkert en bedre beliggenhed, bedre lokaler i ét plan og gode P-forhold, siger butiksleder Kirsten Rysgaard, der forventer en generelt bedre omsætning i genbrugsbutikken, der er en af de ældste i Thy.

- Vores gamle bygning skal jo væltes som en del af et saneringsprojekt på tre huse. Så var det dejligt at vi kunne få en god aftale med Snedsted Byudvikling ApS, som ejer den gamle brugsforretning og flytte til de nye lokaler. Her er der ingen trin man skal op af. Det er en stor, lys og overskuelig butik, vi har fået. Her er der plads til at udstille varerne, og der er gode baglokaler, hvor vi kan have lager og værksted. Og det bedste af det hele er at vi efter flytningen har oplevet flere frivillige har meldt sig, siger Kirsten Rysgaard og fortsætter:

- Vi er nu 40 frivillige tilknyttet butikken, heraf en del nye yngre hjælpere. Og vi har fået fem mænd til at stå for det hårde arbejde. For genbrugsbutikken er også er et vigtigt socialt fællesskab. Alt i alt er flytningen bare blevet en ”win-win” for alle.

Folkekirkens Nødhjælpsbutik mærker også en voksende opbakning fra Snedsteds borgere.

Til indvielsen var der 200 gæster.

Og butikken mærker en stigende støtte i form af ting og sager som kan sælges i butikken.

- Her håber vi på at folk vil fortsætte med at donere genbrugsting til os. Man kan aflevere det ved bagdøren, i vores container eller i butikken. Og er det nogle store ting, så tilbyder vi at afhente, lyder det fra butikslederen.

Snedsteds Genbrugsbutik omsatte i 2018 for 165.000 kroner.

Butikken sender hvert år en pæn sum til nødhjælpsarbejdet.

Det beløb forventer holdet i den gamle brugs vil stige i de kommende år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...