Nord-Vest Box Transport I/S har brugt omkring seks mio. kroner på nye Iveco Stralis lastbiler

THISTED: Der er fart på Nord-Vest Box Transport i Thisted.

Firmaet på Teglværksvej har stille og roligt, over de seneste 10 år etableret sig som Nordens største udlejer af hestebokse.

Det betyder mange og lange ture på vejene i alle de nordiske lande, og det kræver moderne og solidt grej til at transportere de hundredvis af hestebokse til alle de store ridestævner.

Fredag blev den seneste slutseddel på indkøb af fire helt nye lastbiler underskrevet hos Henning Mikkelsen, indehaver af Thybo Biler/Iveco. De fire nylakerede metallic-blå Iveco Stralis lastbiler, med røde kofangere og 510 heste under køleren, stod linet op ude foran.

Et foreløbigt højdepunkt i et 20-årigt samarbejde mellem Nord-Vest Box og bilforhandleren på Hjulmagervej.

Iveco Stralis-lastbiler er specialbygget. Tre er monteret med wirehejs og skal benyttes til transport af hestebokse. Den fjerde med kroghejs skal flytte containere til og fra Thisted Kommunes genbrugspladser.

- De fire nye biler er indkøbt, dels som afløsning for fire ældre biler. Men også fordi vi ønsker at opfylde de nyeste og strenge EURO 6-miljøkrav til lastbiler, som betyder at vi må køre inde i europæiske storbyer, hvor mange andre lastbiler ikke må, fortæller Jens Overgaard, der sammen med Jimmy Christensen ejer Nord-Vest Box Transport I/S.

Adgangen overalt er nødvendigt når Nord-Vest Box udlejer og leverer hestebokse til stort set alle større hestebegivenheder i Norden som større stævner, EM og VM. Begivenheder der ofte foregår i store byer.

Firmaet har 2500 bokse som konstant er på farten. Boksene benyttes som midlertidigt hjem for heste under stævnedagene.

De nye lastbiler har allerede en travl kalender foran sig. Mandag skal 300 bokse til hestestævnet Baltic Cup i Næstved. Om to uger følger stævnet Vilhelmsborg i Aarhus og to uger efter et større arrangement i Norge.

Thisted-firmaet er naturligt med når det største ridesportsmesterskab på dansk grund nogensinde : VM i dressur, paradressur, ridebanespringning og voltigering skal afholdes i Herning i 2022. Hertil er 1000 hestebokse allerede bestilt leveret fra Thisted.

Lastbilhandlen mellem Nord-Vest Box Transport I/S og Thybo Biler/Iveco har en værdi på omkring seks millioner kr.

Nord-Vest Box udlejer desuden også større telte, service, hoppeborge og vask af presenninger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...