Mikael Mørk Hansen fra Aarhus landende en mandslang lange på 160 cm og 25,1 kilo

HANSTHOLM: Alle søger vi de fantastiske livsbekræftende øjeblikke i livet, som vi aldrig glemmer og øjeblikke som vi ved - nok næppe indtræffer igen.

Sådan et øjeblik havde Mikael Mørk Hansen fra Aarhus søndag på havet ud for Hanstholm.

Det brusende øjeblik, hvor lystfiskeren får drømmehugget og tiden går i stå. Hvor stangen bøjer til bristepunktet og tusinde tanker drøner i ekspresfart gennem hovedet: holder linen, holder stangen, kan jeg undgå at miste grej og fisk i havet, og ikke mindst hvad er det der er gået på krogen.

Knapt 20 minutter senere kom svaret for Mikael Mørk Hansen, da fisken kom til overfladen: en næsten mandslang lange på 160 cm og 25,1 kilo.

Lige under den danske rekord på 28,5 kilo fra 1996.

Men en betydelig tangering af lange-rekorden hos Rederiet Det Gule Rev, hvor en af fiskegæsterne tilbage i 1996 hev en lange på 16 kilo om bord.

Om søndagens oplevelse fortæller Mikael Mørk Hansen, der arbejder hos MHI Vestas Offshore Wind i Aarhus, at han flovt måtte meddele skipper Jesper Myhre Christensen, at han havde fået bundbid.

Men skipperen måtte kun have fat i stangen et kort øjeblik for at forvisse fiskeren om at der skam var fisk på - stor fisk.

- Da begyndte kampen og jeg var helt vildt nervøs for om min flexline, som jeg mente kunne holde 20 kilo nu kunne holde. Og så var jeg bange for om fisken hev min stang ud af hænderne på mig. Imens jeg hev min fisk op fra 55 meter vand, var der en længere bagud i båden som landede en lange på 17 kilo. En kæmpe sagde de - indtil min fisk kom til overfladen. ”Shit - den er stor”, kunne jeg høre mens jeg kæmpede med trætte muskler, fortæller Mikael Mørk Hansen.

Om mandagen var han stadig høj på oplevelsen.

- Vi var 12 kammerater fra vores personaleklub der var afsted. Fra en tidligere fisketur var den hidtidige rekord på ti kilo. Den kan man da vist godt sige at jeg toppede, lyder det fra Mikael Mørk Hansen, der er nystartet i jobbet på kontoret hos MHI Vestas Offshore Wind.

- Min egen hidtidige rekord som lystfisker er også omkring to kilo. Det var første gang at Mikael Mørk Hansen var på havfiskeri - men ikke den sidste, siger han.

Uanset hvad fremtiden bringer af fiskeoplevelser - så vil turen til revet ca. 40 km udenfor Hanstholm, aldrig blive glemt.

Og så gav den store fisk ikke færre end 11 kilo dejlig fiskefilet til familiens fryser.

Udover den store lange fangede Mikael Mørk Hansen også en torsk på otte kilo.

Rederiet Det Gule Rev bruger ofte at sejle væk fra torskefiskepladserne til nogle spots, som skipperne kender, hvor der er gode chancer for langer.

Det var på det spot at Mikael Mørk Hansen fik jackpot.

Alle 12 kollegaer fra MHI Vestas Offshore Wind fik i øvrigt pænt med fisk med hjem.

Men det er Mikael Mørk Hansen der har håneretten til næste havtur fra Hanstholm.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...