Hotel Limfjorden i Thisted fik havde besøg af Arla Pro LAB

THISTED: Madspild, råvarer i sæson og grønne retter.

Det er nogle af de emner, som Arla Pro underviser i, når storkøkkener fra hele landet deltager i Arla Pros gratis workshop kaldet Arla Pro LAB - bæredygtige vaner.

Blandt de køkkener, der har besøgt Arla Pro LAB er Hotel Limfjorden i Thisted, der er en del af hotelkæden Danske Hoteller.

De gode råd fra workshoppen har udfordret køkkenpersonalet og givet dem inspiration til, hvordan de kan mindske sit madspild.

- Det var en god og inspirerende dag med en masse forslag til små justeringer i dagligdagen, der i dag hjælper os med at arbejde mere bæredygtigt. Det var især workshoppens meget praksisnære eksempler på reducering af madspild, vi tog med os derfra. Vi lærte, at det handler om at tænke kreativt og bruge råvarerne på en anderledes måde, end vi plejer for optimal udnyttelse. Fx kan kernehuset i æbler give en lækker æbleeddike. Og et overskud af krydderurter kan bruges til en smagfuld krydderurteolie, siger Martin Strange, hoteldirektør hos Hotel Limfjorden og medlem af Danske Hotellers indkøbsudvalg.

Siden september 2018 har 380 deltagere fra cirka 200 storkøkkener fordelt over hele landet deltaget i workshoppen ”Arla Pro LAB – bæredygtige vaner” for at få hjælp til, hvordan madlavning i de professionelle storkøkkener kan gøres mere bæredygtig.

Arla Pro LAB er en gratis workshop for storkøkkeners køkkenpersonale, hvor der undervises i, hvordan man som storkøkken kan blive mere bæredygtige i hverdagen.

- Det kræver et stort arbejde at ændre vaner i et storkøkken. Derfor udviklede vi i 2018 en gratis workshop for storkøkkener med det formål at gøre det mere overskueligt og konkret for personalet at arbejde bæredygtigt. Personalet i de danske storkøkkener vil opleve, at selv helt simple tiltag kan skabe bæredygtige resultater. Det gælder fx at vælge danske råvarer i sæson eller at gøre det muligt for forbrugerne at tage frokostrester med hjem til aftensmad for en billig pris, siger Jesper Vanghøj, marketingansvar for Arla Pro.

Ansatte fra Hotel Limfjorden og Danske Hoteller fik gode råd til bæredygtig madlavning

Blandt de ca. 200 storkøkkener, der har besøgt Arla Pro LAB, er Hotel Limfjorden i Thisted, der er en del af hotelkæden Danske Hoteller. Det var hoteldirektør Martin Strange fra Hotel Limfjorden i Thisted, der tilmeldte de i alt 20 køkkenansatte fra både Hotel Limfjorden og kædens andre hoteller. Hos Danske Hoteller har man længe haft en ambition om at arbejde mere bæredygtigt med madlavning. En ambition, som workshoppen bidrog til.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...