Efterspørgslen er større end udbuddet, og derfor kommer vi til at mangle huse til de mange gæster

VORUPØR: Der er stor fremgang for sommerhusudlejningen hos Feriepartner Thy i Vorupør.

For fjerde år i træk steg antallet af overnatninger og udlejede uger for feriehusene i det danske land.

I Thisted Kommune var stigningen større end på landsplan, og Jan Brusgaard, indehaver af Feriepartner Thy, forventer endnu et rekordår i 2020.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort de endelige overnatningstal for feriehusudlejning for hele året 2019, og det blev endnu et rekordår - det fjerde i træk med en samlet fremgang på både antal udlejede uger og antal overnatninger på seks procent.

I de 11 nordjyske kommuner har fremgangen været endnu større end på landsplan - Thisted Kommune har en fremgang i forhold til 2018 været på syv procent på antal udlejede uger og næsten ni procent på antal overnatninger.

Disse tal kan Jan Brusgaard fra Feriepartner Thy i Nr. Vorupør nikke genkendende til. Udlejningsbureauet Feriepartner Thy formidler 40 procent af de huse, som udlejes i kommunen.

- Sommerhusudlejning er populært i disse år - og vi gør det bare rigtig, rigtig godt i Thy, siger han.

Han peger på at renoverede feriehuse er medvirkende til succesen.

- Ejendomsmæglerne har haft travlt, og der er kommet mange nye ejere til, som heldigvis også gerne vil udleje. Det betyder, at mange huse bliver renoverede og opgraderede med de faciliteter som efterspørges.

Det er fortsat de tyske turister, der fylder mest, men i de senere år har danskerne også fået øjnene op for sommerhusene herhjemme.

- Destinationerne ved Vesterhavet og Limfjorden er fortsat de mest populære, og der er allerede mange forudbestillinger til den kommende sæson, fortæller Jan Brusgaard.

- Efterspørgslen er større end udbuddet, og derfor kommer vi til at mangle huse til de mange gæster. Vi forventer den femte rekordsæson i træk, og vi tror, at både Region Nordjylland og Thy igen i år vokser mere end landsgennemsnittet, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...