Lørdag var der koncert for beboerne på Kristianslyst

THISTED: På plejehjemmene i Thy laver man flere tiltag for at dagligdagen i denne Covid-19 tid ikke skal blive for trist for beboerne.

Det er et stort afbræk i dagligdagen at der ikke må komme besøg af eksempelvis børn, børnebørn, venner osv.

Det har man bl.a. på ældrecentret Kristianslyst i Thisted gjort noget ved.

Der er bl.a. lavet vinduesbesøg, hvor man som besøgende kan komme og besøge sine nærmeste.

Der er opsat stole og små borde udenfor ved flere vinduer og så kan beboerne sidde på den anden side af vinduet og alligevel være i nærheden af de besøgende.

Det foregår med hovedtelefoner eller på Skype.

Det fortæller aktivitetsmedarbejder Inge Karstensen.

Hun fortæller videre at der også bliver lavet flere arter af underholdning, men selvfølgelig med den afstand der kræves.

De har haft flere ude fra som har været der for at underholde. Det skete også i lørdags hvor Thisted FDF-orkester besøgte Kristianslyst.

Det var arrangeret således, at orkestret havde fem steder rundt om ældrecentret hvor de var opstillet og spillede dejlige melodier som der kunne synges med på hvis man havde lyst til det.

Beboerne kunne så sidde på deres respektive altaner.

Flere af byens borgere var også mødt frem for at overvære koncerten på plænen udenfor huset. Inge Karstensen fortæller at de tog kontakt til Thisted FDF-orkester for at høre om de havde lyst at komme forbi og glæde beboerne med dejlig musik.

Det var orkestret med på med det samme og det blev så lørdag de underholdt.

Inge Karstensen fortæller videre, at de fra aktivkomitéen har kontakt til flere for at høre om de kunne have lyst at komme forbi med lidt underholdning - bl.a. Cirkus Mascot, som de pt. afventer svar fra.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...