I Snedsted har de ”opfundet” FDF to go kassen

SNEDSTED: I Snedsted står FDF-kredshuset ved Byparken tomt.

Ingen glade FDF´er mødes længere til bål, inde og ude aktiviteter.

FDF for de fleste et frirum, hvor der er plads til at lege sammen på alle måder, med voksne der har noget på hjertet.

Ledere over hele Danmark har lagt hovederne i blød. Det er blevet til online FDF møder. Det har man også gjort i Snedsted, især for de største af medlemmerne.

- Den mulighed er jo noget sværere for de mindste FDF’ere, derfor har vi ”opfundet” FDF to go kassen, siger leder Charles Knudsen.

- En kassen fyldt med lidt forskellige materialer, som vores FDF’ere kan bruge, enten til at lege med sig selv eller hele familien og er opdelt efter aldersgruppe. Et frikvarter fra hjemmeskole, hjemmearbejdsplads og manglende kontakt.

Kasserne er blevet leveret ud til alle vores medlemmer i weekenden.

Fællesaktiviteterne i kassen er udstyr til kuglebaner, til at så karse til påskefrokosten, puste æg, lave drager, lege efter vores legekort og bage snobrød.

Til de mindste er der et grydeklart æggeløb til påskedagene, og de store kan blandt andet tænde bål på en alternativ måde, gå 10 km. De skal træne til fjeldtur til en planlagt tur til Norge til sommer.

Til lejligheden er der oprettet en lukket facebook gruppe.

Her kan medlemmerne lægge billeder op, når opgaverne er løst, ligesom der også kommer flere opgaver den vej fra i løbet af påsken.?På grund af coronaen har FDF-lederne opfundet et andet tilbud til medlemmer: pandekageservice. Der kan efter lånes bålpande og en flaske dej med hjem, så der kan bages pandekager over bål eller grill.

Normalt begynder FDF-sæsonen efter påske med venneaftener for nye medlemmer i FDF.

Det er midlertidigt aflyst.

Der arbejdes på at lave en onlineversion.

Spejderlederne vil gerne holde kontakten til forældrene, men passer også på ikke at presse på i en presset situation. Der er opfordret til at vise hvad man laver med billeder og tekst. Men det er helt frivilligt - for det skal være sjovt at være FDF’er.

- Det må ikke et tungt åg på skuldrene. Men vi tror at alle har brug for at grine lidt og lege sammen, både store og små, lyder det fra Charles Knudsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...