Pigefodboldholdet havde besøg af en løbetræner

KOLDBY: FC Thys piger fik benene på nakken på en helt ny måde i søndags.

Pigefodboldholdet havde nemlig besøg af en løbetræner, der skulle få pigerne til at blive bedre fodboldspillere ved at forbedre deres løbeteknik.

65 piger og deres trænere var derfor samlet søndag på kunstbanen i Koldby, for sammen med løbecoach Peter Liljensten fra København, at optimere deres løb på fodboldbanen.

Peter Liljensten har en baggrund i atletikkens verden, men arbejder nu meget med at træne børne- og ungdomsspillere i en række sjællandske fodboldklubber og var inviteret til Thy for at dele ud af sin viden.

- Det handler om at arbejde med smidighed, arbejde med sin løbeteknik for i sidste ende at optimere sin løbestil, så du bliver i stand til at minimere de bevægelser, der bremser din fremdrift i kroppen under løb, forklarede Peter Liljensten under et oplæg som piger, trænere og forældre fik, inden turen gik ud på banen for at prøve øvelserne og teknikken af i praksis.

Efter oplægget og fælles frokost for både piger og forældre fulgte godt halvanden times intens træning på banen.

Her blev teorierne afprøvet af U13, U14,U15 og U18-spillerne.

- Det med at blive bedre og dygtigere handler om at arbejde med sig selv og selv have viljen til at ville forsøge at blive bedre. Det har vi fået et indblik i i dag, sagde Bent Andersen, formand for FC Thy Piger ovenpå dagen, hvor FC Thy Piger fik fyldt på inspirationskontoen.

Dagen med Peter Liljensten blev mulig via nogle af de 100.000 kroner som FC Thy Piger vandt med Danskernes Idrætspris.

Løbeweekenden i Koldby var en del af optakten til starten på forårssæsonen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...