Træningslejren i Tyskland var en stor oplevelse for pigerne

THY-HANNÆS: Et personligt møde med landsholdets anfører Pernille Harder på hendes hjemmebane i Wolfsburg i det centrale Tyskland, træningskampe mod tyske hold og Champions League kamp på stort stadion i Wolfsburg blev højdepunkterne, da FC Thy Piger i efterårsferien var på fodbold-oplevelses og træningstur.

For tredje år i træk i år med en samlet flok på tæt på 80 deltagere til Braunschweig og Wolfsburg. Den største fodboldklub i Braunschweig, der hedder Eintracht Braunschweig, havde lånt deres træninganlæg ud til pigerne fra Thy hver formiddag.

For Laura Bjerregaard Sørensen, der er U15-spiller i FC Thy Piger, var mødet med Pernille Harder, netop kåret som Europas Bedste Fodboldspiller, en kæmpe oplevelse:

- Det at komme ind og mødes og tale med hende, som er et kæmpe forbillede og inspiration for mig. Det var virkelig fedt at, fortæller Laura .

Derudover bød turen på andre store oplevelser for de mange Thy-piger. Blandt andet at være på Wolfsburg Stadion og se en Champions League kamp, hvor netop Pernille Harder scorede to mål og hendes hold vandt 4-0 over Atleticó Madrid

Signe Gade, der er U16-spiller, synes, at noget af det bedste, var venskabskampene mod de tyske hold. Her spillede de for eksempel en kamp uden dommer.

- Det er spændende at spille mod hold fra andre lande, så vi oplever en anden spillestil end vores egen. Jeg synes, det var specielt at prøve at spille en kamp uden dommer, og det var ikke fordi han ikke var mødt op. Det var meningen. De går nemlig meget op i fairplay, fortæller Signe Gade.

Begge piger er enige om, at turene gør noget godt for alle holdene i klubben.

- Vi bliver rystet sammen på en anden måde end normalt og lærer nogle nye sider af sine holdkammerater at kende på sådan en tur. Det er bare en oplevelse hver gang, siger Laura, og Signe, der er taknemmelige for at FC Thy giver muligheden for at komme på sådan en tur.

Træningslejren i efterårsferien er højt prioriteret i klubben. Det fortæller formand Bent Andersen, der har haft kontakten til klubberne i Tyskland og sammensat årets program.

- Det er først og fremmest en tur for at styrke sammenholdet på tværs af holdene. Det er samværet og fællesskabet, der er det vigtigste.

Efterårsturen er heller ikke bygget op omkring en turnering, hvor det gælder om at vinde nogle fodboldkampen.

- For os er det vigtigste, at vi får trænet sammen, spillet et par kampe og ellers giver pigerne nogle oplevelser, siger Bent Andersen, der også selv var med på turen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...