En SFO-leder med altid godt humør takkede af

HANSTHOLM: Alle der har været barn i Hanstholm siden midt midt 1980´erne kender Holger Nabel. Først som pædagog i 1985 i den kommunale ungdomsklub på Molevej, og fra 1990 som leder af Hanstholm Skoles SFO ”Fritteren”.

Fredag var så sidste skoledag for Holger, hvor kollegaer, venner og ”gamle børn” var forbi med gaver og lykønskninger til den afholdte pædagog med det smittende humør, der i år fylder 69, og nu har valgt at stoppe.

Ved receptionen var omkring 100 mødt op og hovedpersonen var i sit es, med rigeligt med smil, small-talk og smittende grin til alle der var forbi Hanstholm Skole med en hilsen.

Hanstholm skoles leder det seneste halvandet år, Niels Cassøe Jepsen, holdt talen for Holger Nabel og kunne fortælle om en engageret pædagog der altid har stået på elevernes side. Og kom de unge ikke i klubben, og i stedet valgte ”Annys Burger” i Hanstholm centret. Så kom Holger da bare der, fik snakken med de unge og efterhånden fik dem med op i klubben på Molevej.

Skolelederen kunne også fortælle om Holger Nabel som den der brændte for at skabe helhed og sammenhæng mellem SFO og skolen. Også som initiativtager til et fantasifuldt og kreativt byggelegepladsprojekt sammen med den daværende bykunstner Christian Schmidt.

- Du var også ”first mover” som en en af de første på det digitale område sammen med Lars Lindgren allerbagerst i skolens mørkekammer, når vagtplanerne skulle programmeres.

- Du var også den der var med til at omorganisere SFO-en, da børnetallet voksede fra 60 til 120 børn og SFO, en flyttede op fra kælderen til de nuværende lokaler, lød det fra skolelederen, der takkede Holger Nabel for de 29 år på Hanstholm Skole, og for den altid positive tilgang og opbakning til Skolen.

Holger Nabel, der er født i Itzehoe, og blandt andet har læst kunst på universitetet i Osnabrück, er taknemmelig for de mange gode år i arbejdet for Hanstholms børn og unge.

- Jeg har haft fornøjelsen at have kendt mange skønne børn og unge i Hanstholm. Og jeg synes godt jeg kan tillade mig at sige, at jeg har haft en positiv indflydelse på deres udvikling. Det har i hvert fald for mig været en stor glæde, lød det fra en bevæget Holger Nabel på sin sidste dag på Hanstholm Skole.

Hvad tiden nu skal gå med, ved Holger Nabel ikke helt. Det bliver nok noget med at arbejde med lidt kunst og så en cykeltur på MTB i ny og næ, lød det fra den ny tidligere ”Fritter-mand” - nu aktiv pensionist i Bulbjergområdet.

Af Ole Iversen (Tekst og foto)

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...