Antal ulykker med kronvildt er steget

TVED: Mange bilister bemærkede, at der 19. marts var blevet opsat en række nye hastighedsbegrænsende 70 km. skilte op på Hanstholmvej gennem Tved skov.

På strækningen fra den nordlige afslutning af omfartsvejen ved Nors i retning mod Hanstholm og til skovens ophør, har vejdirektoratet og politiet observeret at der køres for stærkt.

Afdelingsleder ved Vejdirektoratet Ivar Sande fortæller, at erfaringerne fra de vejstrækninger der blev oprettet - nogle som et forsøg, med tilladelse til at køre 90 km i timen, viser at der som følge af hastighedsforøgelsen ikke er sket flere ulykker på disse vejstrækninger. Især fordi disse vejstræk ofte er brede og gode veje.

Derimod så har bilister svært ved at få farten ned igen, når man kører fra 90 km. til 80 km. zone. Og det er her at der sker flere ulykker, fordi det er svært at lette foden, når man lige har kørt 90.

På den strækning i Tved er der sket flere ulykker, og ikke mindst påkørsler af krondyr.

- Derfor har vejmyndigheden Vejdirektoratet, da det er en statsvej, og Politiet i samarbejde besluttet, at her skal farten ned.

- Vi kan ikke lave indsnævringer, som kendt fra andre steder, for at få hastigheden ned. Derfor er tavler løsningen. Det er gjort for bedre trafiksikkerhed på denne strækning, lyder det fra Ivar Sande.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...