Omkring 300 deltog ved søndagens arrangement ved Nors Sø

THY/HANNÆS: Der har tidligere været 1000-1500 gæster til Skovens Dag. Men til søndagens arrangement ved Nors Sø, var der bedre plads ved aktiviteterne. Omkring 300 deltog, primært familier.

- Vi har i de senere år i Naturstyrelsen ikke brugt så mange ressourcer på at afholde Skovens Dag.

- Det er en stor opgave at arrangere en aktivitetsdag for tusinder, og vi har heller ikke promoveret dagen så hårdt som tidligere. siger skovridder Ditte Svendsen, og fortsætter:

- Selv om vi er færre i dag, så er det dejligt at det er børnefamilier der kommer.

- Vi må jo også sige, at vi konkurrerer med et fantastisk vejr. Skovens Dag var søndag ved Nors Sø et fællesprojekt med en række organisationer med interesse for skoven. Det bliver også modellen fremover, siger Ditte Svendsen, der selv havde ture ind i skoven ved bålpladsen ved Nors Sø.

Her viste hun og fortalte skovgæsterne om de "Bohn-Jespersenske frimærkefelter" i skoven. Jens Bohn-Jespersens var for over 100 år siden den første overklitplantør i Thy. Han oprettede 701 felter og på hver 20 gange 20 meter og plantede dem til med forskellige træer.

For at følge hvilke træer kunne gro i Thy og hvilke havde det svært i det barske klima. Den dag i dag kan man stadig se opdelingen af forskellige typer træer.

Udover vandreture i skoven var der en stribe af aktiviteter fra bueskydning til træklatring, pandekagebagning, redningsrebs-golf, MTB på nye stier, info om sjælden natur i Thy, hestevognsture og kompas-bogstavjagt.

Skovens dag 2018 var et fællesarrangement mellem:

Thisted Kommune

Thisted Museum

Nationalpark Thy Klasseværelset

Thy MTB Sporlaug

Hestevognskørsel som da farfar var ung

KlitmøllerSpejderne og Klitmøller Friskole

Biologisk Forening for Nordvest Jylland

Nationalpark Thy

Naturstyrelsen Thy

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...