Skolen har hele tiden sagt, at man vil gå langt for at gennemføre prøverne frem for administrativ tildeling

THY-MORS: Fredag 27. marts afviklede EUC Nordvest svendeprøver for både tømrere og murere. Seks ny tømrersvende og fire ny murersvende erhvervede sig et velfortjent svendebrev, og herudover fik to af murereleverne tildelt en sølvmedalje, hvilket er den højeste udmærkelse inden for faget, fremgår det af en pressemeddelelse.

Hvor normen her under covid-19-nedlukningen er, at svendebreve tildeles administrativt og altså uden forudgående svendeprøve, valgte EUC Nordvest at holde fast i den traditionelle svendeprøvemodel:

- Vi valgte at fastholde den traditionelle svendeprøvemodel, da vi syntes, det ville være synd, hvis eleverne skulle afslutte deres uddannelse med et administrativt tildelt svendebrev, hvor de ikke kunne få lov til at bevise deres værd, siger direktør Hans Chr. Jeppesen og fortsætter:

- Derfor har vi også fra dag 1 sagt, at vi ville strække os langt for at sikre, at de kunne få lov at gennemføre svendeprøven som planlagt. Det var to små hold, så vi kunne uden problemer gennemføre prøven i henhold til de skærpede hygiejne- og sundhedsmæssige forskrifter. Til gengæld kunne vi ikke fejre eleverne i samme omfang, som vi normalt gør ved en svendebrevsoverrækkelse, da hverken pårørende eller mestre måtte være til stede.

Det var kun formand og næstformand for de lokale uddannelsesudvalg, en underviser og byggeriafdelingens uddannelseschef Thomas Schlichting, der var med, og det lagde selvfølgelig en helt naturlig dæmper på fejringen, fremgår det.. Men det vigtigste er nu engang, at eleverne fik lov til at gennemføre deres svendeprøve, og at alle bestod, lyder det fra Hans Chr. Jeppesen.

Mikkel Colding Bertelsen fra entreprenørfirmaet Erling Jensen A/S, Nykøbing Mors, var én af de elever, der ikke alene fik svendebrevet i hus, men som også høstede en sølvmedalje for sin indsats. Set fra hans side af ”bordet” var forløbet dog ikke uden udfordringer:

- Det har været et meget intenst forløb. Normalt er de 50 timer til svendeprøven fordelt over otte dage, men grundet nedlukningen mistede vi de to første dage i praktik, og de 50 timer skulle derfor fordeles ud over blot seks dage. Derudover mistede vi også en dags forberedelse. Så vi har haft nogle rigtig lange arbejdsdage, hvor det indimellem har været svært at skulle koncentrere sig og yde sit ypperste fra tidlig morgen til sen eftermiddag, fortæller Mikkel Colding Bertelsen og forsætter:

- Når det er sagt, er jeg superglad for, at vi fik lov til at gennemføre svendeprøven. Jeg havde personligt set meget frem til at lave en god opgave og få den vurderet, og den mulighed havde jeg ikke fået, hvis EUC Nordvest havde valgt den administrative løsning. Så stor ros til skolen for deres måde at håndtere det på. Jeg er meget taknemmelig for, at man har villet bruge både tid og energi på at få det her til at lykkes, siger han.

De ny tømrersvende er Jacob Jensen (Tømrermestre Erik og Henning Søe ApS), Emil Kjær Nikolajsen (Thomas Andersen A/S), Mads Leed Nielsen (Tømrerfirma M.C. Overgaard A/S), Jimmy Andreas Søgaard Nyborg (EUC Nordvest), Edson Moesgaard Jørgensen (Tømrermester Bjarne Breinholt ApS) og Ole Haarup Rohde (EUC Nordvest).

De ny murersvende er: Mikkel Colding Bertelsen (Entreprenør Erling Jensen A/S), Chris Heltborg (Kaj Ove Madsen A/S), Mike Rene Villadsen (Murerfirmaet Allan Hoxer ApS) og Jens Bligaard (Mli Murerentreprise ApS).

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...