På Hanstholm Skole gik de 22 elever til opgaven med stort engagement

HANSTHOLM: Når Dronningen den 16. april fylder 80 år, får hun en ganske særlig gave. 98 malerier vil ankomme til Amalienborg, som en kærlig hilsen fra alle danske skolebørn - en fra hver kommune - personligt leveret af de små kunstnere.

Alle kommuners 3. klasses børn har fået det ærefulde opdrag at male en smukt maleri til Majestæten.

På Hanstholm Skole gik de 22 elever til opgaven med stort engagement.

For det var nu alligevel noget helt særligt, at ens maleri måske kom i hænderne på selveste H. M. Dronningen.

Efter research i bøger og blade for at studere hvordan dronningen egentlig ser ud: ansigtet, tøjet, farverne, smykkerne og måske i de royale omgivelser inde i slottet.

Børnene fra Hanstholm havde dog bestemt at nok boede hun i slotte og gik i flotte kjoler. Men når hun kom til Hanstholm om bord i Dannebrog, så måtte maleriet da have Hanstholms flotte fyr med.

- Børnene har virkeligt gået til den. Og har selv været med i forberedelserne, med valgt af motivet, fortæller billedkunstlærer Annemette Pilgaard, og fortsætter:

Ellers er betingelserne klare: Dronningen skal være på billedet, størrelse er A 3 og det skal mindst være på mindst 170 grams papir.

På fredag skal alle billederne være leveret ind på Thisted Kommunes rådhus, hvor vinderfotoet udvælges af en komite.

Kunstneren, der får sit billede udvalgt som det bedste, kommer sammen med to andre elever fra Thy, en tur til hovedstaden med familie, når billedet fra Thy skal overrækkes til Dronningen.

Derudover er der 1000 kroner til Thy-vinderens klassekasse.

Alle de mange billeder, malet af Thys 3. klasseselever, bliver udstillet i hele april måned i Kulturrummet i Thisted.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...