Nytårsbrev af Chris Poulsen, leder af Thisted Musikteater

THISTED: 2020 blev et anderledes og mærkeligt år også i Thisted Musikteater. Vi oplevede en halvering i antallet af arrangementer, og de der kunne gennemføres, var på baggrund af en halvering af siddepladserne fra 426 til 200.

I foråret og december var vi en del af den fuldstændige lockdown, der ramte hele landet, og i november blev vi ramt af den regionale lockdown for syv nordjyske kommuner.

Det er naturligvis ærgerligt, at måtte aflyse Thy Kammermusik Festival, KANT Festival og to udsolgte koncerter med Jonah Blacksmith samt mange andre forestillinger og koncerter.?Men i september og oktober måned var der plads til en delvis åbning, og det gav udsolgte events med Gasolin Tribute, To gange Nikolaj Stokholm, Copenhagen Drummers og Walter Trout featuring Blindstone, som lyspunkter i huset.

Økonomisk blev indtægterne mindre end budgetteret. Men en stram styring af udgifterne gør, at vi klarer os igennem 2020 med et mindre underskud, og da vi har en pæn kassebeholdning, står vi corona-året igennem, også økonomisk.

Generelt har vi haft en stabil økonomi de senere år.

Vi har fået bevilget ca. 2 mio. kr. af Thisted Kommune til renovering af sceneområdet over de kommende to år. Det er vi naturligvis meget glade for, og denne opgradering betyder, at der bliver bedre forhold for koncerter og forestillinger i huset.

Vi er allerede i gang med planerne.

Limfjordteatret bliver nyt egnsteater i Thisted kommune fra nytår, og de skal være meget velkomne. Vi ser frem til et mangesidet samarbejde og til at opleve deres forestillinger i blandt andet Thisted Musikteater.

Mange frivillige hjælper til i Musikteatret, og mange foreninger bruger huset. Det er et vigtigt fundament for vores betydning i kulturlivet.

Fjordpassagen - forbindelsen med by og fjord - bliver realiseret i løbet af det kommende år. Forbindelsen vil skabe mere flow og endnu mere liv i vores del af byen, og i Musikteatret er vi naturligvis meget opmærksomme på de muligheder, som det giver huset.

Vi ser frem til de kommende år, og selvom 2021 også vil være præget af pandemien, ser vi frem til at genetablere de mange arrangementer i huset og igen have fuld kapacitet, med 426 siddende og op til 570 stående gæster i Musikteatret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...