Endnu en ”stære-kirke” kom op i Vang

VANG: Først kom Vorupørs korskirke op som minimodel med indflyvningshuller til stærene i Vang.

I denne uge, symbolsk - hvor også de rigtige kirkerne åbnede op første gang efter coronaen, kom endnu en ”stære-kirke” op.

Denne gang er det Vang Kirke og den nye klokkestabel er selvfølgelig med.

De to kirker har nu plads side om side over syrenbuskene ved græsplænen ved den gamle præstegård.

Nu afventes engang i fremtiden modeller af de tre øvrige kirker i ”fem-stjerne-pastoratet: Hundborg, Jannerup og Vester Vandet.

Den nye kirkemodel på pælen ved præstegården i Vang, er ligesom Vorupør-modellen, bygget af tidligere tømrer Ivan Lauritsen, Troldhede, og hans bror, præstegårdens havemand Bjarne Lauritsen.

- Vi håber at vi engang kan vise alle fem kirker frem som modeller og stærehuse ved præstegården i Vang. Fuglene vil meget gerne i kirke. Flere par har ynglet. Og der er meget symbolik i at vi sætter Vang-modellen op og i øvrigt også Vorupør kirkes model, som har været en ufrivillig tur på jorden efter en knækket pæl, fortæller sognepræst Anne Marie Nande-Kraft, og fortsætter:

- Om Frans af Assisi siges det, at han var så opfyldt af Guds ord og skabelsen, at han endda prædikede for fuglene. Nu kan fuglene også søge til kirken i Vang præstegårds have, og hvem ved høre en prædiken.

Traditionen med en kirke som fuglehus blev indført af den tidligere præst Flemming Burgdorf i Vang i 1999.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...