TV-manden gæstede Skyum Gymnastik og Idrætsefterskole

SKYUM: Torsdag aften var salen i Skyums Gymnastik og Idrætsefterskole fuld af lyden af dansk sommer: fransk harmonikamusik, vilde tilskuere og svedende cykelryttere.

Det handlede nemlig om Tour De Franske - for og bag facaden, da TV2 Tour-kommentar, siden 2007 Dennis Ritter, var på besøg.

Foran et publikum på 300, heraf 200 elever og ansatte på efterskolen, fortalte Dennis Ritter i halvanden times tid om Touren, dens historie, stjernerne, skandalerne, danskerne og om livet som tourkommentator på en nærmest uendelig rejse fra by til by hver sommer i det franske.

Om livet på hoteller, stress ved rejsen mellem målbyerne, om Leth og Rolf Sørensen, og om når Touren kommer til Danmark i 2020.

513 lange dage er det blevet til med Tour de France-live TV, men også 145.000 km i bil med Rolf Sørensen.

Dennis Ritter øste ud af de mange anekdoter fra bag facaden, og publikum fik eksklusivt indblik med videoklip, der aldrig havde været vist i TV.

Blandt andet fra dengang Mads Pedersen blev verdensmester og studiokameraerne var slukket.

En spændende tur for publikum tilbage til sommerens cykeloplevelser, og mon ikke de fleste gik fra mødet med Dennis Ritter, med oplevelsen af - at der er lang tid til sommer og ikke mindst til 2021, hvor hele Danmark med sikkerhed går Tour de France-amok, når verdens absolut største sportsbegivenhed rammer Danmark i tre dage i 2021.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...