Thisted Gymnastik og Idrætskultur (TGI) afløser Thy Cykle Ring som arrangør

THY: 4. april 2020 er det atter tid for den populære motionsdag ”En Forårsdag i Thy”.

Men den 29. udgave bliver med en ny organisation bag arrangementet.

Thisted Gymnastik og Idrætskultur (TGI) står nu i spidsen for det store arrangement - der de senere år er vokset til en af de største motionsbegivenheder i Thy med 700 deltagere i 2019.

Lige siden den første udgave af ”En Forårsdag i Thy” har Thy Cykle Ring været medarrangør og ”ejer” af løbet - i de senere år i den forening, der blev stiftet for at stå for arrangementet.

Men det har efter 2019 udgaven vist sig svært at sikre motionseventens fremtid, trods flere forsøg på at samle foreninger der ville være med.

Løbet har altid givet et pænt overskud.

- Vi stod i efteråret i den situation, at den arbejdende bestyrelse til sidst kun bestod af TCR’s repræsentanter - det var uholdbart, fortæller Thy Cykle Rings formand Ole Iversen, og fortsætter:

- Trods mange møder og kontakter i efteråret lykkedes det ikke at få reetableret en ny organisation. For der skal en bred organisation til at bære så stort et arrangement, hvor der skal aktiveres omkring 150 frivillige.

Derfor valgte Thy Cykle Ring at tage imod TGI’s tilbud om at overtage En Forårsdag i Thy.

- Dermed er løbets fremtid sikret. For det er en rigtig god begivenhed for Thy og vores område. Det er jo det allerførste løb for cykelmotionister i Vestdanmark. Derfor er det så populært og trækker deltagere fra hele Jylland, lyder det fra TCRs formand.

I denne uge har den ny styregruppe for løbet været i arbejdstøjet for første gang.

Gruppen på syv personer består af TGI ved bordenden, sammen med repræsentanter for Thy Cykle Ring, Nordthy Rideklub og FDF - Thisted.

Formand for TGI, Kenneth Kristensen, er selv med i den nye bestyrelse.

Han er glad for at TGI kan være den der fører ”En Forårsdag i Thy” videre.

- Vi vælger at køre løbet videre i den nuværende udformning og så udvikle det hen ad vejen. Det har været rigtigt godt organiseret og der ligger en meget detaljeret drejebog som vi følger. Så vi er ikke bange for at gå i spidsen for afviklingen af det store arrangement, siger Kenneth Kristensen og fortsætter:

- Vores mål er at lave et godt arrangement for deltagere og sponsorer, og udvikle løbet de kommende år med flere discipliner, deltagere og udvikling af især løberuterne.

”En Forårsdag i Thy” 4. april bliver atter med cykelløb på tre ruter, og løb samt gang og ”family-walk” på tre andre ruter.

Tilmeldingen åbnes i løbet af januar.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...