Uoverkommelige krav til sortering og aflevering betyder at foreningen indstiller pap- og papirindsamlingen

THISTED: I mere end 50 år har Thisted FDF haft avisindsamling, og på denne måde været nogle af græsrødderne i genbrugstanken.

Det er slut nu.

- Efter sidste års avisindsamling blev vi mødt med kraftige, og for os at se uoverkommelige, krav til sortering og aflevering. Derfor har vi i enighed i bestyrelsen for både 1. og 2. kreds besluttet at stoppe med indsamling af pap og papir, ligesom vi har lukket for vore depoter på både Dyrskuepladsen og ved FDF-Huset, fortæller formand Lars Dahl.

Han fortæller, at foreningen gennem mange år har stået for indsamlingen af mellem 80-100 tons pr. år.

- Vi har igennem årene fået masser af hjælp fra firmaer der velvilligt og vederlagsfrit har stillet køretøjer til rådighed ud over forældre og ledere der er mødt op med køretøjer og trailere. En fantastisk indsats af alle medlemmer har gjort, at vi har fået et kærkomment tilskud til kredsens økonomi, på mellem 20.000 og helt op til 50.000 kroner, da papirpriserne var på sit højeste, siger formanden.

Han fortæller, at Thisted FDF gennem årene har haft et fornuftigt samarbejde med den kommunale affaldssektion, hvor man har stillet en garantipris, hvis papirpriserne skulle falde drastisk, for på denne måde rent samfundsmæssigt at være med til at indsamle og genbruge pap og papir.

På grund af Corona-virussen er alle aktiviteter i FDF er for tiden sat i bero indtil videre.

- Og jeg kan kun opfordre til at følge med på både facebook og på FDF Thisted 1. Kreds’ hjemmeside, som vi vil forsøge at holde opdateret hele tiden, siger Lars Dahl.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...