I den forløbne uge afleverede Jysk Dæk nye dæk og fælge til Thy Skovtekniks GREMO 1250

HUNDBORG: At det generelt er blevet vådere og mere sumpet, mærker man nu også hos de firmaer der står for fældning og udkørsel af træ fra skovene.

De otte-hjulede grønne skovmonstre der kan komme frem overalt, har nu fået nye krav om endnu bredere dæk fra Skov- & Naturstyrelsen, når der skal fælles i de offentlige skove.

Det er noget ,der passer Tino Bakke, indehaver af Jysk Dæk i Thisted, der servicerer udelukkende landbrug, entreprenører og industri med dæk.

I den forløbne uge afleverede han en større ordre på otte nye dæk og fælge til Thy Skovtekniks GREMO 1250 - udkørselsmaskine, der var på arbejde ved Bulbjergvej.

En dækordre til en værdi af 210.000 kroner.

- Det er sjældent at et sæt nye dæk løber i den pris. Men det skyldes at det er otte specialdæk der skulle leveres sammen med nye fælge, fortæller Tino Bakke, der har haft skovmaskinen på værkstedet for at få arbejdet gjort.

Tino Bakke fortæller videre, at de specielle dæk også er ekstra dyre på grund af, at et særligt stålbælte er indlagt i dækkene for at undgå punktering og skader.

Mikkel Larsen, medindehaver af Thy Skovteknik, Hundborg, fortæller, at det er på baggrund af nye krav fra Skov og Naturstyrelsen, at de nye bredere fælge og dæk skulle på skovmaskinen.

- Vi har tidligere benyttet 70 cm dæk. Nu er kravet at vi skal have 80 cm dæk - når vi arbejder for Skov- & Naturstyrelsen. Det er for at minimere skader i skovbunden, når træet hentes ud. For, selv om vi kan køre overalt i skoven med vore maskiner, så har vi også opdaget at det er blevet meget vådere og sumpet i skove, fortæller Mikkel Larsen.

En 8-hjulet udkørselsmaskine vejer med 10 tons træ på ladet omkring 30 tons. Og det kan blive til mellem 100 kubikmeter og 350 kubikmeter på en dag der hentes ud pr. maskine.

Tino Bakke fortæller også, at de vådere tider også har betydet at entreprenørmaskiner nu også udstyres med bredere dæk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...