Det lokale modelabel har netop lanceret en ny tøjkollektion

THY: ELSK har netop lanceret en ny tøjkollektion.

Den går endnu længere, end hvad der hidtil har været bæredygtighed i tøj. Her er tøjet fremstillet af 100 procent genanvendte materialer.

- Produktionen af de genanvendte materialer, er langt mere bæredygtig end f.eks. konventionel bomuldsproduktion.

De genanvendte T-shirts kræver stort set intet vand at producere og de er fri for giftige kemikalier og pesticider.

- Derudover udleder produktionen af disse T-shirts stort set ingen drivhusgasser, hvilket er imponerende i en tekstilindustri som står for 10 pct. af alt CO2 der udledes på jorden, siger medindehaver af ELSK Lars Riis, der fortsætter:

- Mange tænker, at økologi er lig med bæredygtigt. Det er det ikke. For uanset om materialerne er økologisk, så kræver fremstillingen af stoffet, at der anvendes meget af vand, farver og energi.

Den bæredygtige ELSK-kollektion "Re.collection" er en ny linje af 10 T-shirts og strik i genanvendt bomuld og polyester. Polyester - så tænker folk - det lyder da ikke særligt bæredygtigt eller økologisk.

Nej - men det er bare superbæredygtigt at tænke genbrug af stof ind i tøj - også et materiale som polyester, der gør den genanvendte tøjet meget mere slidstærkt.

ELSK's nye T-shirts bliver lavet i 50 pct. genanvendt bomuld og 50 pct. genanvendt polyester. Der skal rent faktisk ikke mere end to tomme vandflasker til at danne polyesterdelen i en af de nye T-shirts

Hos modevirksomheden ELSK, ønsker man at gøre modeindustrien bedre og grønnere. Den nye produktlinje er endnu et skridt i den retning. 

- Der er ikke mange i branchen der har gået den vej vi går nu, med vores nye kollektion. Men det er helt i ELSK's ånd at være dem der prøver noget nyt af først, siger Lars Riis.

Re.collection er lavet af oprevet bomuld fra metervarer fremstillet af fabrik i Spanien. Tøjet er syet i Portugal.

Den nye kollektion er ude i butikkerne, også i Thy.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...