Snedsted skoles 7.-8. klasser bag et anderledes modeshow

SNEDSTED: Man kan sagtens kreere fantasifulde og spændende tøj ud af kaffeposer, gamle VHS-båndaviser, plastickopper og cykelslanger.

Men også ved at klippe i genbrugstøj, designe og sy det sammen på en helt ny spændende måde.

Det viste elever fra Snedsted skoles 7.-8. klasser ved et stort opsat modeshow på skolen tirsdag.

Her var forældre også inviteret til at se hvad eleverne havde lavet i de valgfrie fag-timer.

Kreationer der sprængte grænserne og burde kunne interesse Lady Gaga og Björk, blev modigt vist frem på catwalken i skolens gymnastiksal - foran et stort publikum af elever og forældrene.

33 elever har valgt håndværk og design som et valgfrit fag. I to hold har de arbejdet med projektet i nogle måneder.

Et hold valgte andendagstøj lavet af gammelt tøj. De har været i gang siden august. Mens et andet hold siden december har arbejdet med bud på tøj, lavet af genbrugsting.

Et projekt der har lært eleverne meget.

- Eleverne er bare blevet revet med af det og brudt grænser, fortæller lærer Mette Luxhøj Hvass, der har stået i spidsen for de to elevers arbejde.

Hun er selv ferm ved symaskinen, men fortæller at det er helt elevernes eget arbejde der blev vist frem: fra skitse til produktion til modeshowet.

En af eleverne er Lærke Knattrup Sørensen, der sammen med to andre klassekammerater har kreeret en rød ”Melitta-kaffepose-kjole med strutskørt, som Lærke ikke var bange for at præsentere på podiet.

- Det har været spændende og meget anderledes timer, vi har haft. Det har været udfordrende, ikke mindst at gå på podiet. Men det var ikke noget jeg var bange for. Tværtimod har det været fedt at vise vores arbejde frem, lyder det fra den friske elev.

Hvad der nu kommer til at ske med kreationerne er ikke besluttet. Men Mette Luxhøj Hvass fortæller, at der har været snak om at udstille dem på skolen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...